POST 23-06-2022

Een duurzame nieuwbouwwoning of renovatie


Of je nu kiest voor nieuwbouw of een grondige renovatie, een samenwerking met Dumobil is de juiste keuze. Als trotse voorloper in milieuvrien­delijke, duurzame woningbouw volgt Dumobil de nieuwste ontwikke­lingen in dit domein nauwge­zet op. Ontdek hoe je comfort en een sterke architectuur moeiteloos koppelt aan een energie-efficiënte woning.

 

Duurzaam (ver)bouwen = win-win!

Niet alleen verlengt het de levensduur van een woning, het beperkt ook de impact op mens en milieu. Wil je dit grondig aanpakken, dan trek je doorheen het hele bouwproces de duurzame kaart: van het ontwerp over de bouw tot het gebruik. De juiste keuze van materialen en technieken, het hergebruik van grondstoffen en een slim ontwerp bepalen in grote mate hoe duurzaam je woning uiteindelijk wordt.

 

Groene energie

We kunnen er niet meer omheen, het gebruik van groene energie is gewoon een must willen we energiezuinig wonen en onze CO2-uitstoot verminderen. En het verhoogt ook de waarde van je woning. Sinds begin 2019 sluit Dumobil zijn woonprojecten niet meer aan op aardgas en opteren we voor warmtenet­ten en geothermische oplos­singen.

 

Wil je duurzaam bouwen volgens de regels van de kunst, vertrouw dan op de expertise en kunde van Dumobil. Hun jarenlange ervaring, het volgen van de laatste trends en hun vakmanschap bieden een absolute meerwaarde om de juiste keuzes te maken afgestemd op jouw wensen, noden en budget.

 

Geothermie

Met geothermie haal je het beste uit de aarde en dit voor de volledige levensduur van je woning. Lekker warm in de winter, verkoelend in de zomer. Met je warmtepomp en vloerverwarming geniet je het hele jaar door van een optimaal klimaat in huis. Bovendien is een geothermie-installatie onderhoudsvriendelijk en dus ook budgetvriendelijk, en het draagt bij tot een beter E-peil.

 

Warmtenet

Heb je de mogelijkheid je woning aan te sluiten op een warmtenet, dan is dit zeker een interessante keuze. Zo hoef je niet te investeren in een eigen verwarmingsketel en heb je een oplossing voor je verwarming en je sanitair warm water. Daarnaast is je energiepeil een pak lager en heb je quasi geen onderhoudskosten. Een warmtenetinstallatie gaat veel langer mee dan een traditioneel systeem, waardoor ook de vervangingskosten gunstiger zijn.

 

Lees de getuigenis van de bewoners van het eerste woonproject aangesloten op een warmtenet.

 

Slim ontwerp

De oriëntatie van het perceel, de grootte van je pand en de inrichting van de verschillende leefruimtes hebben allemaal een belangrijke impact op het duurzaam karakter van de woning. Optimaal ruimtegebruik is een must voor een slim ontwerp.

 

De juiste materialen

Energiezuinig bouwen betekent meer dan een energie-efficiënte verwarming of koeling. Ook de keuze van materialen maakt een verschil. Dit omvat onder andere de bouwstenen, de vloeren, de gevelsteen en de isolatie. Een partner zoals Dumobil zet ook sterk in op hergebruik van materialen waar mogelijk.

 

Overweeg renovatie

Heb je een bestaande woning die niet meer voldoet aan de huidige energienormen, dan is totaalrenovatie the only right thing to do! Door slimme verbeteringen uit te voeren en efficiënte technieken te plaatsen, maakt Dumobil je woning energiezuinig en klaar voor de toekomst. Bekijk op premiezoeker.be of je in aanmerking komt voor één of meerdere premies of financiële voordelen.

 

Woonbeleving

Bij (ver)bouwen ligt de nadruk vandaag vooral op het investeren in de toekomst, maar we willen natuurlijk allemaal ook een comfortabele thuis die voldoet aan onze wensen. We bekijken graag met jou wat mogelijk en wenselijk is, geheel volgens jouw stijl en verwachtingen.

 

Zit je nog met vragen? Maak een afspraak met je Dumobil-bouwadviseur en ontdek de voordelen voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject.

 

 

 → bekijk Meer beelden van deze strak moderne realisatie

 

Dumobil als totaalaannemer

Steeds vaker vinden creatieve architecten met een gedeelde visie op vernieuwing hun weg naar ...

Wonen in een groene omgeving

Dankzij een intelligente inplanting in een groene woonomgeving wordt een droomwoning nog ...