POST 15-12-2020
1 / 4 Foto's

Een nieuwbouwwoning aangesloten op een warmtenet. WIN-WIN!

 

Een milieuvriendelijke én een budgetvriendelijke warmtevoorziening, daarvoor staat een warmtenet. Het is een verwarmingssysteem dat u als woningeigenaar tal van voordelen biedt. Dumobil implementeert deze groene energievorm in heel wat van zijn nieuwbouwprojecten. Ook in het nieuwe woonproject Schaerkehoek in Hooglede, aan de Honzebrouckstraat, worden de woningen op een warmtenet aangesloten. Het begon echter allemaal in project Licht & Ruimte in Roeselare…

 

ROESELARE - LICHT & RUIMTE:
HET EERSTE WOONPROJECT AANGESLOTEN OP EEN WARMTENET

Reeds in 2009 met het woonproject Licht & Ruimte in Roeselare slaagde Dumobil er als eerste projectontwikkelaar in om met een warmtenet de verwarming voor de nieuwbouwwoningen te voorzien. Een gróene, duurzame en toekomstgerichte oplossing. De huidige bewoners in Licht & Ruimte maakten destijds een goeie en doordachte keuze, en zijn op vandaag nog steeds héél tevreden met die beslissing. Ze zijn de getuigen van het eerste uur en vertellen ons graag de voordelen van een warmtenet.

 

Tine C. woont nu al enkele jaren in een Dumobil-woning in het woonproject Licht & Ruimte. Het concept warmtenet was volledig nieuw voor haar. “De ligging van het project was voor mij van het grootste belang. Ik had eerlijk gezegd nog nooit gehoord van een warmtenet. Toen de bouwadviseur mij uitgebreid informatie gaf over de voordelen van een warmtenet, was ik meteen verkocht. Eén van die voordelen is het goedkoper verwarmen.”

Investeren in een verwarmingsketel - en het bijkomende onderhoud - is namelijk niet langer nodig, een kleine warmtenet-installatie volstaat. Deze installatie gaat bovendien langer mee dan een klassieke installatie. De doorverkoopwaarde van een huis, aangesloten op een warmtenet, is een stuk hoger dan dat van een huis met een klassieke verwarmingsinstallatie, ook door die langere levensduur. Een wijze belegging!

 

Een overtuigde Tine vindt het ook gemakkelijk dat je alles zelf minder moet opvolgen. “We hoeven ons niets aan te trekken van tellers, Mirom houdt het verbruik bij. Na al die jaren kunnen we oprecht zeggen dat we nog geen enkele keer ongemakken hebben ondervonden van de samenwerking met Mirom. In tegendeel. Het is altijd warm in huis wanneer nodig en we ondervinden totaal géén geur- of lawaaihinder van de verbrandingsoven.” “En de implementatie van een warmtenet is goed voor het milieu. Het is duurzaam, dus ’t is een win-win ,besluit Tine.

 

Een warmtenet is inderdaad duurzaam. Het water in een warmtenet wordt namelijk opgewarmd door restwarmte. In dit geval komt de restwarmte van de verbrandingsoven in Roeselare. Die restwarmte is warmte die anders uitgestoten zou worden en dus verloren zou gaan.

Tine C. woonde er aanvankelijk samen met haar zoon Phil B., die het ganse Dumobil-traject ook als positief heeft ervaren. Vandaar kiest hij ook zelf voor een woning aangesloten op een warmtenet, in een woonproject van Dumobil.

 

 

HOOGLEDE - SCHAERKEHOEK:
EEN NIEUW WOONPROJECT, AANGESLOTEN OP EEN WARMTENET

Het is een evidentie dat er opnieuw wordt ingezet op een warmtenet voor woonproject Schaerkehoek in Hooglede. Toen Phil B., de zoon van Tine C., vernam dat Dumobil opnieuw een woonproject zou realiseren in de nabije omgeving, nam hij snel contact op met dezelfde bouwadviseur. Phil B. zocht namelijk samen met zijn vriendin naar een kwalitatieve projectwoning in een soortgelijk project als Licht & Ruimte. Hij mag zichzelf de eerste trotse koper noemen van een nieuwbouwwoning in project Schaerkehoek. “Mijn zoon heeft groot gelijk om opnieuw voor Dumobil te kiezen en méér nog, om opnieuw voor een warmtenet te kiezen. Méér dan ooit moet er goed nagedacht worden over de aankoop van een woning”, aldus een overtuigde moeder.

 

Meer info over de voordelen van het warmtenet.

 

 

Ontdek onze nieuwbouwprojecten aangesloten op een warmtenet:

 

• nieuwbouwproject Hooglede - Schaerkehoek

 

nieuwbouwproject Kuurne / Harelbeke - Wonen aan het Park

Herfst trend: gebruik van linnen en droogbloemen in je interieur

Lekker warm en gezellig tegen elkaar, relaxen en snoozen samen met de hubby / lady, met de kids of ...

Bouwen voor onszelf

Onze nieuwe thuishaven voldoet aan alle noden voor het runnen van een bouwbedrijf met bijna 40 ...