POST 17-11-2021
1 / 5 Foto's

Tielt Zuid - Het laatste nieuws

 

Welkom op de informatiepagina van Tielt Zuid, een groen residentieel nieuwbouwconcept in het hart van de stad.

 

Op deze pagina houden we je op elk moment op de hoogte van de werkzaamheden op de werf. Je krijgt een stand van zaken en we blikken samen vooruit naar de geplande activiteiten.

 

In dit nieubouwproject realiseert Dumobil 3 bouwgronden voor villabouw6 open villaproject-woningen, 2 halfopen projectwoningen en 8 volledig afgewerkte compacte kwalitatieve Tantum+®woningen en 4 appartementsgebouwen.

 

Bij de aanleg van een openbaar stadspark van 50.000 m2 is een zone met heesterbegroeiing, graspleinen, waterpartijen, bomen, wandel- en joggingpaden voorzien.

 

Het uitgestrekt waterbufferbekken levert ons een mooi stukje natuur en een bijdrage aan de vergroting van de biodiversiteit.

 

Veel jonge gezinnen zullen hun gading vinden in deze rustige en groene omgeving. Dit woonproject toont aan dat Dumobil zich blijft inzetten voor duurzaam bouwen en wonen, en hierbij de bouwheer en de maatschappij voorop plaatst.

 

 

UPDATE WERKEN

 

SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2021

• Afbraak oude weverij Defraeye

• Start archeologisch vooronderzoek

• Breken van de stenen

 

Het archeologisch vooronderzoek is afgerond. Er is niets gevonden. We hebben dus groen licht om de bouwwerkzaamheden te starten. In december beginnen we alvast met de infrastructuurwerken.

 

Vanuit een heldere toekomstvisie werken we zo duurzaam mogelijk. Dat betekent ook de stenen ter plaatse breken tot steenpuin. Dankzij het COPRO-label kunnen we dit steenpuin gebruiken als onderfundering voor de nieuwe wegenis. Zo krijgt het afbraakpuin een tweede leven.

 

Om de hinder voor de buurt te beperken, transporteren we geen breekpuin over de openbare weg. Het resterend puin (ook ijzer, elektrische leidingen) wordt gesorteerd afgevoerd.

 

 

DECEMBER 2021

• Start infrastructuurwerken

 

 

Krijg je graag een bericht telkens er een nieuwe update is?

Schrijf je in op de nieuwsbrief van TieltZuid. We houden je op de hoogte.

 

 

 

 

Een woning helemaal op jouw maat

Als je een huis koopt, ga je het best niet over 1 nacht ijs. Het is een aanzienlijke investering, ...

Renovatie en nieuwbouw in Brugge

Renovatie van een alleenstaande villa en een nieuw te bouwen moderne aanbouw.