Dumobil - Groene Energie

UW (T)HUIS MET GEOTHERMIE

Genieten van de energie die de aarde u gratis schenkt


Uw (t)huis verwarmen en koelen met geothermie is zo eenvoudig als 1-2-3.
Bovendien biedt deze gratis en milieuvriendelijke energiebron u tal van voordelen.

Geothermie is beslist niet duur, wel integendeel ...

DE VOORDELEN DIE GEOTHERMIE U BIEDT

1. BUDGETVRIENDELIJK

Toegegeven, een verwarmingsinstallatie op geothermie is iets duurder dan een installatie op gas of elektriciteit. Die meer-investering wint u echter snel terug. Want aardgas en elektriciteit worden steeds duurder. terwijl de aarde u haar warmte gratis schenkt en dat altijd zal blijven doen.

Die extra besteding is trouwens gering. Want bij Dumobil betaalt u voor een aardwarmteboring – d.i. het grootste deel van uw investering – een zeer scherpe prijs die flink lager ligt dan de gangbare prijs voor particulieren in de markt. Bovendien stelt Dumobil u de meest rendabele warmtepomp voor.

Het energieprestatiepeil van uw woning met geothermie ligt veel lager dan dat van een huis verwarmd met gas. Zo laag zelfs, dat u gedurende vijf jaar geniet van een gehele of gedeeltelijke vrijstelling van de onroerende voorheffing.

U bespaart nog meer. Want met geothermie houdt u uw huis op warme dagen heerlijk koel, zodat u geen dure, want energieverslindende, airco hoeft aan te schaffen.

Bovendien zijn de onderhouds- en vervangingskosten van een geothermie-installatie geringer dan die van een klassieke verwarmingsinstallatie.

Dumobil - Milieuvriendelijk

2. Milieuvriendelijk

Een verwarmingsinstallatie met geothermie, verbrandt geen aardgas of andere fossiele energiebronnen. Ze stoot dus geen CO2 of andere schadelijke gassen uit.

De elektriciteit die de warmtepomp van uw installatie aandrijft, wekt u moeiteloos op met enkele zonnepanelen.

Zo draagt u bij aan een properder milieu.

3. MEERWAARDE

Uw huis met geothermie is veel meer waard dan een huis met een klassieke verwarmingsinstallatie. Want uw installatie heeft een langere levensduur en maakt gebruik
van een gratis energiebron. Uw huis van Dumobil met geothermie heeft een hogere doorverkoopwaarde. Uw investering in aardwarmte is dus een waardevolle belegging.

GEOTHERMIE EENVOUDIG UITGELEGD

Warmtebron

Onze aarde

Onze aarde is een onuitputtelijke warmtebron. Als we diep genoeg boren, vinden we er voldoende gratis energie om uw huis en sanitair te verwarmen.

Omzetting

Warmtewisselaar en -pomp

We boren in de aarde een smalle schacht en laten daarin een warmtewisselaar zakken. Dat is een slang gevuld met een warmtegeleidende vloeistof. Die vloei- stof gaat koud in de grond, neemt er warmte op en keert opgewarmd terug.

De warmte die we uit de aarde opnemen, is niet vol- doende om uw huis te verwarmen. Uw warmtepomp drijft de temperatuur op (we besparen u de technische uitleg hoe ze dat doet ;-) tot er voldoende warmte is om uw huis behaaglijk warm te maken.

Afgifte

Het verwarmingssysteem van uw keuze

Het door uw warmtepomp verhitte water voedt uw keuken- en badkamersanitair. En het verwarmingssysteem dat u verkiest: vloerverwarming of ventiloconvectoren.

HET WERKT OOK OMGEKEERD

koeling met geothermie

In de zomer neemt het water in de buizen van uw vloerverwarming de warmte van uw huis op.
Die warmte geeft u via de warmtewisselaar af aan de aarde, die ‘s zomers koeler is dan de warme buitenlucht.
Zo koelt u moeiteloos uw huis 3 tot 5 graden.

Onze woonprojecten
met geothermie

Dumobil - Egem - Paardestraat

Egem

Paardenmolen

Dumobil - Meulebeke - Kapelhoek

Meulebeke

Kapelhoek

LEES OOK
UW (T)HUIS OP EEN WARMTENET

Dumobil bouwt niet alleen duurzame huizen met geothermie.
Het sluit ook huizen aan op een groen warmtenet.