Dumobil - Groene Energie

UW (T)HUIS OP EEN WARMTENET

Genieten van restwarmte of warmte uit biomassa


Verwarmen met een warmtenet is zo eenvoudig als het aftappen van heet water.
Bovendien biedt dit milieuvriendelijke verwarmingssysteem u tal van voordelen.

DE VOORDELEN DIE EEN WARMTENET U BIEDT

Zó eenvoudig. En voordelig ...

1. BUDGETVRIENDELIJK

U hoeft niet te investeren in een verwarmingsketel, want u tapt heet water af van het warmtenet om uw huis te verwarmen. Het volstaat om in uw huis een kleine installatie te plaatsen die met de hitte van het water uit het warmtenet uw sanitair water en het water van uw verwarmingssysteem opwarmt.

Het energieprestatiepeil van uw woning aangesloten op een warmtenet, ligt veel lager dan dat van een huis verwarmd met gas.

U bespaart nog meer, want u hoeft geen verwarmingsketel te laten onderhouden. Bovendien gaat een warmtenet-installatie veel langer mee dan een klassieke verwarmingsinstallatie. U moet pas vele jaren nadat een klassieke installatie aan vervanging toe is, investeren in een nieuwe.

Dumobil - Milieuvriendelijk

2. Milieuvriendelijk

Het water in een warmtenet wordt opgewarmd door restwarmte - bijvoorbeeld van een afvalverbrandingsoven die aan de strengste milieunormen voldoet of door verbranding van biomassa.

In het geval van restwarmte, maakt u gebruik van warmte die anders zou worden uitgestoten in de lucht en dus verloren zou gaan.

Bij het opwekken van energie uit biomassa, wordt biologisch restafval - bijvoorbeeld sloophout dat niet meer kan worden gerecycleerd - verbrand. Of snelgroeiende gewassen die steeds opnieuw worden gesnoeid.

De weinige elektriciteit die uw verdeelinstallatie aandrijft, wekt u moeiteloos op met enkele zonnepanelen. Zo draagt u bij aan een properder milieu.

3. MEERWAARDE

Uw huis aangesloten op een warmtenet is meer waard dan een huis met een klassieke verwarmingsinstallatie. Want uw installatie heeft een langere levensduur en maakt gebruik van een milieuvriendelijke energiebron. Als u voor deze toekomstgerichte oplossing kiest, heeft uw huis een hogere doorverkoopwaarde.
Uw aansluiting op een warmtenet is dus een waardevolle belegging.

WARMTENET EENVOUDIG UITGELEGD

Warmtebron

centrale stookplaats

Een warmtenet verbindt uw woning en die van uw buren met een centrale stookplaats. U heeft in uw huis dus geen eigen verbrandingsinstallatie voor uw verwarming. U verwarmt met water dat in een centrale stookplaats wordt opgewarmd en via het warmtenet tot aan uw woning loopt.

Omzetting

Warmtewisselaar

Een kleine warmtewisselaar in uw huis gebruikt de hitte van het water uit het warmtenet om het water voor uw sanitair en verwarming tot een aangename temperatuur op te warmen.

Afgifte

Het verwarmingssysteem van uw keuze

Het door uw warmtewisselaar opgewarmde water voedt uw keuken- en badkamersanitair. En het verwarmingssysteem dat u verkiest: vloerverwarming, radiatoren of ventiloconvectoren.

Onze woonprojecten
met warmtenet

Dumobil - Hooglede - Honzebrouckstraat

Hooglede

Honzebrouckstraat

Dumobil - Meulebeke - Kapelhoek

KUURNE/HARELBEKE

Steenovenstraat

LEES OOK
UW (T)HUIS MET GEOTHERMIE

Dumobil bouwt niet alleen duurzame huizen aangesloten op een warmtenet.
Het rust ook huizen uit met geothermie.