Familie Alleman

"Onze stijlvoorkeur ging uit naar een hedendaagse interpretatie van een pastorie."

Voor de familie Alleman was de bouw van een eigen woning geen onbekende ervaring. In de onmiddellijke nabijheid van hun woning werd een nieuwe verkaveling aangelegd. De ligging beviel uitstekend en ze hadden er zin in om zichzelf te plezieren met de realisatie van een nieuwe droomwoning, maar dan wel in een totaal andere, meer landelijke stijl.

 

De nieuwe verkaveling lag op slechts 500m wandelafstand, ideaal ook om de werkzaamheden op de voet te volgen. Het uitgezochte bouwterrein ging gepaard met een bouwverplichting wat de bouwlustigen bij Dumobil bracht. “Onze stijlvoorkeur ging uit naar een hedendaagse interpretatie van een pastorie” commentarieert de heer Alleman. “Gelukkig wogen er geen zware stedenbouwkundige voorschriften op het terrein die onze verwachtingen konden dwarsbomen. Wat we wensten mocht ook!”.

 

Dumobil liet de keuze van een architect vrij aan de bouwheer en gezien de goede ervaringen met architect van hun eerste bouwproject, keerde de familie Alleman graag terug naar deze vertrouwenspersoon. Mevrouw Alleman had voorafgaand de nieuw te bouwen droomwoning zeer grondig voorbereid. Niets werd aan het toeval overgelaten. Zij bracht het bouwprogramma minutieus in kaart en schreef een gedetailleerde wensenlijst uit.

 

De architect heeft vervolgens alle aangedragen voorbereiding vakkundig omgesleuteld en verfijnd tot een uitvoerbaar bouwplan. De grote betrokkenheid van de opdrachtgevers en de intense wisselwerking met de architect lieten een 100% persoonlijke woning ontstaan. De architect begeleidde verder bij de materiaalkeuze en het bepalen van het kleurenpallet.

 

De bouwlustigen vertrouwden bouwpartner Dumobil een verregaand volledige afwerking toe. De schilderwerken en tuinaanleg werden zelf geregeld.

 

“Het werd een absolute meevaller” getuigt de familie Alleman. “Alle werkzaamheden verliepen vlot en als er al eens iets minder ging, stond Dumobil altijd meteen klaar om een goede oplossing te bieden. Dat het voor ons een tweede nieuwbouwproject betrof, is ook niet onbelangrijk voor het welslagen. Je hebt al ervaring met bouwen, weet beter je wensen af te lijnen en investeert zelf ook veel tijd en moeite in de voorbereiding”.