Familie Bauwens - De Graeve

“Dicht bij familie en vrienden wil ik blijven, in het dorpje Gavere waar ik als klein meisje ben opgegroeid.”

EEN STUKJE ZALIGHEID onder DE KERKTOREN

Miguel en Brenda uit het Oost-Vlaamse Gavere - het ‘Prinsdom aan de Schelde’ - brengen ode aan het spreekwoord “geduld is een schone deugd”. Brenda is een geboren en getogen Vurstenaar - Vurste is deelgemeente van Gavere - en wilde sowieso blijven wonen waar ze zich zo goed voelt, en da’s rond de kerktoren. “Dicht bij familie en vrienden wil ik blijven, in het dorpje waar ik als klein meisje ben opgegroeid.” Ook Miguel is er na al die jaren niet meer weg te krijgen…

 

Nog maar een tweetal jaar geleden woonde het hartige koppel in dezelfde straat als waar ze nu wonen, maar dan zo’n 200 meter verder op de hoek. Wel viel hun beslissing intussen al méér dan vijf jaar terug, om iets anders te zoeken met een méér landelijk uitzicht, in een iets rustigere omgeving. Ze gingen niet overhaast maar wel vastberaden op zoek naar een lapje bouwgrond héél dicht in de buurt. “Het was geen optie een héél stuk verder te gaan wonen. Dus elke dag opnieuw, twee jaar aan één stuk, doortastten we alle online kanalen, op zoek naar dat stukje grond in Vurste waar we onze nieuwe thuis konden maken.” Op een geniale vrijdagochtend was het zover. Niet op het wereldwijde web, ‘but the old fashioned way’ ontdekten ze dat de grond achter Brenda’s ouderlijke woning te koop stond. Nog geen 12u later deden ze een bod, en héél snel was het geklonken… De zoektocht naar een perceel van 700m² mondde uit in een aankoop van één van 1800m².

 

KIJKWONING IN TIELT
DÉ MUZE VOOR HUN MODERNE VILLA in Gavere

Dumobil was als bouwfirma geen onbekende voor Brenda en Miguel. Het kriebelde al een tijdje om die befaamde strak moderne kijkwoning in witte crepi eens van dichtbij te aanschouwen, dus op een zondagnamiddag trokken ze richting Tielt, voor een bezoeknamiddag. Toen wisten ze nog niet dat deze kijkwoning dé muze zou worden voor hun villa. “Iets te groot naar onze zin, dat zou iets kleiner mogen”, vertelden ze aan onze bouwadviseur. De eerste kennismaking met de bouwadviseur resulteerde bliksemsnel in een aangename samenwerking. “Onmiddellijk ging hij voor ons aan de slag en we hadden meteen een goed gevoel bij Dumobil als totaalaannemer. Tenslotte is dit het grootste project waar we ooit aan zouden werken, dan ga je best in zee met een professionele firma die een zorgeloos proces kan garanderen. We werden goed geïnformeerd, uitstekend begeleid en dat gaf meteen het nodige vertrouwen.”

 

comfortabel OUD WORDEN IN GAVERE

“Dit is de tweede keer dat we bouwen, en we wisten al vóór de start van de werken dat dit ook de laatste keer zou worden. Hier willen we oud worden. We hebben zelfs de nodige voorzieningen getroffen zodat we binnen enkele decennia de trap niet meer hoeven te nemen en gewoon beneden kunnen wonen.” Al snel besloot het koppel dat hun woning een moderne uitstraling moest krijgen, maar verder was er aanvankelijk nog niets uitgesproken. “De hoge deuren, hoge ruimtes in onze woning, die geven ons een open, ruimtelijk en rustgevend gevoel. Pas toen we de kijkwoning in Tielt bezochten, wisten we dat we dit ook zo in onze woning wilden integreren. Ook de schuifdeuren in de living zorgen voor de ruimtelijkheid waar we naar op zoek waren.” Een ander belangrijk aspect was de airco. ”We kijken heel graag naar buiten, dus rolluiken was voor ons geen optie. Om de warmte dan niet binnen te halen, was airco ‘the way to go’.”

 

TWEE MAANDEN VOOR DEADLINE OPGELEVERD

In juni 2018 werd het startschot gegeven voor hun bouwproject. De vooropgestelde deadline was 1 september 2019, en in juni 2019 - twee maand vroeger (!) - was het al geklonken. “Inmiddels wonen wij nu al ruim een jaar in onze woning, en we zijn over de ganse lijn héél tevreden. Een moderne en strakke stijl, verweven met warme interieurelementen.”

Het samenwerken met alle betrokken partijen was een aangename ervaring voor het koppel. “Bij Dumobil werken er mensen met passie en jarenlange ervaring. Maar ook de jongere krachten, zoals onze werfleider, zijn mensen met vakkennis, overgave en doortastendheid. Een plezier is het om je droomproject te kunnen overhandigen aan deskundige mensen waarop je kan rekenen.”

 

“DE ‘KUISERS’ ZIJN DAAR WEER!”

Doordat Brenda en Miguel zo dichtbij woonden, konden ze dagelijks de werkzaamheden onder de loep nemen. Ze inspecteerden alle details van ‘den bouw’ nauwgezet mee op, en dat vond onze werfleider niet meer dan normaal. “Sommige aannemers werden er waarschijnlijk soms gek van, dat we er zo vaak kwamen aandraven. We kwamen uiteraard niet altijd om te controleren, maar ook om alles wat aan de kant te doen en ‘schoon’ te maken.” Enkele aannemers zeiden dan al lachend: “de ‘kuisers’ zijn daar weer!”

Voor Brenda en Miguel werd het dus gelukkig geen ‘wachten op Godot’. Integendeel, ze zijn het schoolvoorbeeld dat geduldig wachten wel eens kan lonen. Ze zijn er heel gelukkig, samen met hun kinderen Aron en Anne-Sophie, in alle comfort, in het huis van hun dromen, een stukje zaligheid rond de kerktoren.

 

 

BEKIJK DE BEELDEN VAN DEZE STRAK MODERNE VILLA MET LANDELIJK VERZICHT