Familie Demeurisse - Deblieck

Het moest echt allemaal meteen goed zijn.

Onze bestaande woning was te klein geworden om wonen en mijn werk als zelfstandige op een comfortabele manier te kunnen combineren” blikt de bouwheer terug. “De living deed dienst als kantoor om klanten te ontvangen en dat was niet langer houdbaar t.o.v. het gezinsleven. Even hebben we overwogen om onze woning te verbouwen, maar de kosten vielen behoorlijk tegen!

 

De zoektocht naar een woning met voldoende kantoorruimte werd dus gestart. Dumobil stelde een verkaveling voor met rijwoningen.“We hadden al heel wat andere promotoren en bouwbedrijven bezocht, maar dit project hier voelde echt goed aan” getuigt Andy Demeurisse. “Dumobil liet ons de mogelijkheid om de garage uit de woning te halen en te vervangen door een aanpalende carport. De voorziene ruimte voor de garage kon zo als kantoor worden uitgewerkt. De carport is kwalitatief zeer goed, zodat we een klassieke garage niet missen”.

 

De keuze voor Dumobil was vanzelfsprekend omdat het aanbod perfect voldeed aan de verwachtingen voor een nieuwe thuis en werkomgeving. “De afwerking en de kwaliteit van de in het lastenboek voorgestelde materialen lagen beduidend hoger dan wat we voordien te zien kregen” vult de bouwheer nog aan.

 

De basisprijs voor deze sleutel-op-de-deur woning lag vast, maar de klant is daar behoorlijk van afgeweken: “Het moest echt allemaal meteen goed zijn, want waarschijnlijk zullen we niet nog eens bouwen in ons leven. De meerprijs is dan ook een gevolg van de keuzes die we zelf bewust gemaakt hebben. Overigens is de basisuitvoering zoals opgenomen in het Dumobil-lastenboek al zeer volledig, met o.a. een ruim berekend aantal stopcontacten. Voor wie meer wil, vallen de meerprijzen redelijk en verantwoord uit”. Vooraf werden nog heel wat wijzigingen doorgevoerd in overleg met de architect. We hebben bijvoorbeeld muren verplaatst en dakvensters toegevoegd. Het bleek allemaal mogelijk en verliep zeer vlot.

 

Omdat hun toenmalige woning slechts 800m verwijderd lag van het nieuwbouwproject, bezocht de bouwheer elke middag de werf.

 

“Ik had veel contact met werfleider en uitvoerders, dat versterkte nog het vertrouwen”.

 

De familie Demeurisse was één van de eerste bewoners in dit project. Hun huidige woning werd te koop gesteld en vond al heel snel een koper – een jaar voor de vooropgestelde oplevering van de nieuwbouw. Het was dan ook spannend en vooral bang afwachten of de timing gerespecteerd zou worden. “Het liep uiteindelijk niet helemaal volgens plan, maar alles is perfect afgewerkt volgens de gemaakte afspraken. Wij zijn zeer tevreden”.

 

Het succesvolle bouwtraject van zijn zoon, zorgde ook voor bouwkriebels bij de ouders van de familie Demeurisse. Lees hun verhaal hier.