Nieuwbouwvilla in Ingooigem

In het zuidoosten van West-Vlaanderen ligt het landelijke Ingooigem, deelgemeente van Anzegem. Daar ontmoeten we de familie V.

DUMOBIL IS NET DAT BEETJE MÉÉR

Ingooigem, of in de lokale volksmond ‘Yvegem’, is sinds enkele jaren de woonplaats van Anthony en Elien. Samen met hun kindjes van 6 en 4 jaar wonen ze er in een rustige buurt. De weg naar hun mooie villa legden ze niet alleen af. Ze kozen gaandeweg voor de ‘d’ van deskundigheid, droomwoning en Dumobil.

 

VAN OOST NAAR WEST
VAN OUDENAARDE NAAR ANZEGEM

Anthony en Elien ondernamen een ‘trektocht’ van oost naar west. Aanvankelijk woonden ze een tijdje in een appartement te Oudenaarde. De bedoeling was om als tussenstap een woning te kopen, te verbouwen en te renoveren, alvorens zelf een villa te gaan bouwen. Die tussenstap vonden ze in Kruishoutem, maar de finale bouwgrond moesten en zouden ze vinden in regio Anzegem. “Voor ons waren er twee opties: ofwel bouwen op bouwgrond van en met Dumobil of zelf een stuk bouwgrond vinden om dan samen met Dumobil op te bouwen.” Toen bleek dat Dumobil plots in bezit kwam van meerdere percelen bouwgrond in Ingooigem, moesten Anthony en Elien niet lang meer nadenken. “Voor ons is dit een ideale ligging, niet ver van ons werk, in Zwevegem en Gent...”

 

EEN TERECHT KRITISCHE BOUWHEER

Anthony heeft maar liefst 12 jaar werkervaring als jurist in het bouwrecht. “Het spreekt voor zich dat wij voor 200% zeker wilden zijn met wat voor bouwpartner wij zouden samenwerken. Ik heb genoeg verhalen gehoord, en zelfs van dichtbij meegemaakt…” Zoals zo vaak begon hun bouwverhaal vorm te krijgen na een ontwapenend bezoek aan de kijkwoning van Dumobil in Tielt, tijdens een opendeurdag. “Het was de positieve mond-tot-mondreclame die ons tot bij de kijkwoning bracht. Enkele kennissen waren vol lof over Dumobil als betrouwbare partner en totaalaannemer. Door onze drukke jobs zouden we het nooit voor elkaar krijgen om zelf aannemers te zoeken en op te volgen. We waren dus erg geïnteresseerd in het verhaal van Dumobil…”

De stijl en klasse van de kijkwoning viel in de smaak bij Anthony en Elien. “Niet alleen het concept van de woning beviel ons, maar ook de afwerking en de vernieuwende elementen.” Hun villa zou echter allesbehalve een kopie worden van de kijkwoning. ”Wij hadden het meer voor een grijze gevelsteen in plaats van witte crepi. Ook qua vormgeving is onze woning volledig anders om optimaal de beschikbare ruimte van onze bouwgrond te benutten.”

 

EEN ARCHITECT MET EEN INTERESSANTE APPROACH

Op zijn minst memorabel vonden Anthony en Elien de samenwerking met de huisarchitect van Dumobil. “Het eerste gesprek duurde één uur, waarvan we slechts een tiental minuten echt over technische aspecten spraken. De rest van dat kennismakingsrondje was vooral de architect die onze levensstijl wilde doorspitten. Hij vroeg ons naar onze dagdagelijkse rituelen: wat doen we, waar en wanneer? Op basis van deze open dialoog kreeg hij een duidelijke kijk in onze manier van (samen)wonen, en bezorgde hij ons een eerste ontwerp die zo goed als knal erop zat.” Op enkele aanpassingen op de eerste verdieping na volgde dit koppel de architect, en ze zijn op vandaag nog steeds tevreden dat ze hun beslissingen maakten op basis van zijn advies. “Om maar een voorbeeld te geven… Aanvankelijk zagen wij het zo dat de bureau aan de straatkant zou komen. De architect stelde echter voor om dit aan de tuinzijde in te werken. Tijdens het coronajaar 2020 waarin ik veel van thuis moest werken, was ik ontzettend tevreden dat ik tijdens het werken zicht had op onze mooie tuin in plaats van op de kille straatkant”, vertelt een overtuigde Anthony.

 

TOT IN HET KLEINSTE DETAIL

Het bouwkoppel vertrouwde bijna blindelings op Dumobil, want met één werfbezoekje per week konden ze zichzelf telkens geruststellen. “De vader en grootvader van Elien daarentegen, zij bezochten de werf op dagelijkse basis. Maar wat ons het meest geruststelde, was de betrokkenheid die wij voelden bij zowel de architect, de bouwadviseur, de projectleider als de aannemers. Wanneer je door en door gepassioneerd bent, lever je prima werk af. En zo gaat het bij Dumobil.” De extra inspanningen en de kleinste details werden bijzonder goed onthaald door Anthony en Elien: “Zelfs voor de handgrepen op de schuiframen werd er tijd noch moeite gespaard. De schrijnwerker ontwierp speciaal voor ons een aangepast model. We zaten mee aan de tekentafel, en dat is best wel cool. Alles is bespreekbaar tot in het kleinste detail.”

 

Anthony en Elien maken nu zelf deel uit van de positieve ‘mond-tot-mondreclamemakers’ van Dumobil. “We zijn héél tevreden over de samenwerking met Dumobil, en uiteraard van de woonbeleving. We raden het alle kandidaat-bouwers aan, die op zoek zijn naar net dat beetje méér.”

 

 

Bekijk meer beelden van de nieuwbouwvilla met landelijk uitzicht.