Vanthuyne - Advocatenkantoor

Alles verliep vlot en de realisatie zat mooi op planning

"Niet avonturieren"

Voor advocatenbureau Vanthuyne stonden een vlotte bereikbaarheid en zichtbaarheid hoog genoteerd op het verlanglijstje. Het kantoor werkt met vier advocaten - waarvan twee stagiairs - en de echtgenote verzekert de onmisbare administratieve ondersteuning. Groeien naar een groter team is niet meteen gepland, maar evenmin uitgesloten, dus moest het bouwproject ook daarmee rekening houden.

 

Bouwheer Vanthuyne: “Bouwgronden te koop langs de hoofdbaan trokken mijn aandacht. Ze voldeden perfect aan onze verwachtingen voor wat bereikbaarheid en zichtbaarheid betreft. Het ging om vier percelen op rij, waarvan we twee aansluitende stukken kochten. De gemiddelde oppervlakte was met 250 m² nogal beperkt. Er was dan ook een bestemmingswijziging nodig om ons nieuwe kantoor volgens onze wensen te kunnen bouwen. Dat verliep overigens allemaal lekker vlot”.

 

Bouwheer Vanthuyne: “Bouwgronden te koop langs de hoofdbaan trokken mijn aandacht. Ze voldeden perfect aan onze verwachtingen voor wat bereikbaarheid en zichtbaarheid betreft.


Philippe Dubaere en meer nog de goede reputatie van zijn bouwbedrijf waren advocaat Vanthuyne welbekend. “Ik wilde me vooral niet in een avontuur storten, moest mijn bouwpartner absoluut kunnen vertrouwen, zodat ik ervoor kon zorgen dat de dagelijkse werkzaamheden van het advocatenkantoor zo ongestoord mogelijk verder konden lopen”.


Dumobil stelde een aantal architecten voor, maar de finale keuze viel op Geert Berkein, die ook nog een verre kennis bleek te zijn uit de middelbare schooltijd.


Achter de nieuwbouw kon voldoende ruimte vrijgemaakt worden voor de aanleg van zeven parkeerplaatsen. “De realisatie zat mooi op planning” getuigt de bouwheer. “Wij hebben ook meer afwerkingsposten toevertrouwd aan Dumobil dan aan de basis contractueel vastgelegd. Zo droegen zij zorg voor o.a. vloeren en elektriciteit. Zelf hebben we finaal nog het vast tapijt, de schilderwerken, raamdecoratie en verlichting georganiseerd”.

 

“De realisatie zat mooi op planning” getuigt de bouwheer.