Dumobil villabouw en woonprojecten


Dumobil nv is een bedrijf dat ten dienste wilt staan van u, de bouwheer en van de maatschappij.
We bieden drie formules aan: woonprojecten, villabouw of à-la-carte bouwen en binnenstedelijke meergezinswoningen. Daarmee bieden we iedereen de kans om in het huis van hun dromen te kunnen wonen.


Dumobil trekt de kaart van de traditionele woningbouw en construeert met u en voor u het huis dat bij u past. We zetten uw wensen en behoeftes om naar een ontwerp in de bouwstijl en materialen die u kiest en garanderen een hoge afwerkingsgraad.

 

Door de tijdsgeest aan te voelen en erop in te spelen wilt Dumobil de tijd een stapje voor zijn.

Dumobil gaat voor duurzaam ondernemen. Door zoveel mogelijk materieel te recupereren, steevast te kiezen voor lage-energiepeilwoningen en grondstofbesparende technologieën aan te reiken zijn we trendsetter op innovatief en milieuvriendelijk gebied.

Waarden

Dumobil nv viert in 2022 zijn 60e verjaardag! Meer dan een halve eeuw aan kennis, expertise en vaardigheden. Het bedrijf werd doorgegeven van vader op zoon en daarmee ook zijn kenmerkende waarden.

   

Samen met Dumobil kiest u voor:

• Kwaliteit - Persoonlijke begeleiding - Comfort

• Creativiteit - Flexibiliteit

• Vakbekwaamheid - Duurzaamheid - Energiezuinig bouwen

Troeven

Kennis en ervaring zijn onontbeerlijk in de traditionele woningbouw. Met Dumobil kiest u voor een halve eeuw aan evolutie, vernieuwing en technologische innovatie.


Als bouwheer kiest u de stijl die bij u past, met materialen die u mooi vindt. Bovendien zorgen we dat het project netjes binnen uw budget blijft.We begeleiden en adviseren u, zodat u steeds de juiste keuzes maakt.


U geniet van een persoonlijke en individuele benadering en krijgt alleen maar betrouwbare en gespecialiseerde werknemers over de vloer. Het volledige proces wordt voor u opgevolgd en nagekeken.


Bij Dumobil bent u in goede handen!

Historiek

Dumobil blijft inzetten op innovatie

In de loop der jaren heeft de bouwsector heel wat ingrijpende veranderingen ondergaan.
Er verschijnen voortdurend nieuwe producten en bouwtechnieken op de markt, en ook de steeds
strengere energienormen zorgen voor nieuwe uitdagingen ...

 

In het begin van de jaren veertig overleed Gustaaf Dubaere, grootvader van dhr. Philippe Dubaere (huidig zaakvoerder). Grootmoeder Gabrielle Vanden Avenne stond er plots alleen voor met drie jonge kinderen: Lucien, Etienne en Raoul. Maar Gabrielle was een dynamische vrouw die niet bij de spreekwoordelijke pakken bleef zitten. Ze was actief in verschillende bedrijfstakken en dankzij haar uitzonderlijk commercieel talent, slaagde ze er in om de zaken succesvol verder uit te bouwen en haar drie jonge zonen op te leiden in het bedrijfsleven.

 

 

In januari 1962 werd Dumobil NV opgericht onder leiding van dhr. Raoul Dubaere, vader van dhr. Philippe Dubaere. Als jonge ondernemer ontwikkelde hij in de jaren zestig, zeventig en tachtig heel wat verkavelingen. Nadien kwam daar de bouw van woningen en appartementen bij. In het midden van de jaren 80 zette dhr. Philippe Dubaere die activiteiten verder. Met de zeer populaire moderne kijkwoning in Tielt bewees Dumobil dat met een slimme en goed doordachte architectuur, esthetiek, wooncomfort, en energievriendelijk bouwen perfect samen kunnen gaan. 

 

Eén van de grootste uitdagingen is de markt van à la carte woningen op maat, een zeer arbeidsintensieve markt voor een doelpubliek die de opmaak van heel veel offertes en ontwerpen vraagt. Een aantal van onze collega’s biedt dit segment niet meer aan, wij zetten er nog vol overtuiging op in. We blijven geloven in de meerwaarde van een gepersonaliseerde aanpak op maat van de bouwheer. De kijkwoning in Tielt, die we in 2012 gebouwd hebben, is een belangrijk instrument gebleken om dergelijke klanten aan te trekken. Zien doet kopen.

 

Ook energievriendelijk bouwen wordt steeds belangrijker. Klanten stellen heel wat vragen rond hernieuwbare energie en we zien een groeiende belangstelling voor warmtepompen. We zetten zelf ook sterk in op innovatie rond dit thema. Zo realiseerden we in 2013 een primeur in Vlaanderen in Roeselare met de eerste residentiële woningen die aangesloten werden op een warmtenet. Zo worden deze woningen verwarmd met gerecupereerde restwarmte van een verbrandingsoven in de buurt. Een mooi antwoord op het Europese klimaatplan en het Vlaamse energiebeleid. Een stap vooruit naar CO2-vrij wonen in het energielandschap van morgen.

 

Op het vlak van woonprojecten blijven we inzetten op vernieuwing. Daar onderscheiden we ons door de kwaliteit van de architectuur. We werken vaak met verspringende gevels en met een combinatie van verschillende kleuren en vormen van ramen. Maar we vermijden een kakafonie van stijlen en zorgen dat de woningen passen binnen een algemeen architecturaal plan.

 

Door de jaren heen hebben veel creatieve architecten - samen met hun klant - de weg naar Dumobil gevonden. Door een beroep te doen op onze kennis, onze strikte opvolging, onze zin voor timing en budgetcontrole, houdt de architect zijn vrijheid om zich te concentreren op inventieve ideeën en aandacht voor een fijne en vernieuwende vormgeving.

 

GRAAG NOG MEER WETEN?

Contacteer ons voor meer informatie of bezoek ons tijdens één van onze opendeurdagen in één van onze kijkwoningen of contacteer ons via info@dumobil.be en 051/401012