VERKOCHT

Nieuwbouwproject Campo Santo

Projectwoningen en schakelwoningen

Dit bijzonder woonproject met een uniek concept van schakelwoningen langs de Verkortingstraat (thv. nr. 16) in Sint-Amandsberg (Gent) omvat 4 projectwoningen en 5 schakelwoningen, waarvan 1 penthouse. De 9 woningen beschikken elk over een eigen ingang.

Ligging en omgeving

Leven en Wonen in de Verkortingstraat Gent

Sint-Amandsberg is een deelgemeente van de stad Gent, en telt circa 20.000 inwoners. Het maakt de verbinding met de historische stadskern van Gent via de Dampoort. Gelegen op de hoek tussen de Dampoort en Gent-Zeehaven, biedt deze deelgemeente een uitstekende uitvalsbasis voor zowel de stadskern van Gent, als de havenactiviteiten.

In de nabijheid van deze deelgemeente, ter hoogte van het Handelsdok, zijn bovendien de werken gestart aan de Nieuwe Dokken. Dit wordt een hip en ambitieus woon- en leefproject, waar ruimte is voor wonen, ondernemen en recreatie.

Sint-Amandsberg herbergt daarnaast enkele opvallende elementen. Het bevat het historisch waardevol Groot Begijnhof Sint-Elisabeth, en de roemrijke begraafplaats Campo Santo. Op deze rustplaats zijn gekende personen als Luc De Vos, Jan Hoet en Marc Sleen begraven.IN DE BUURT


– Centrum Sint-Amandsberg: 500 m
– Station Gent-Dampoort: 1 km
– Centrum Gent: 1 km
– Nieuwe dokken: 1 km
– Zeehaven Gent: 1,5 km
– Op- en afrittencomplex E40 – E17: 5 km