POST 26-11-2020
1 / 2 Foto's

Huiselijk en gezellig, dat is een villa in landelijke bouwstijl.

 

Landelijk wonen op z’n Vlaams.


Huiselijkheid en gezelligheid vind je zeker terug in een landelijke bouwstijl. De typische herkenbare kenmerken in een landelijke architectuur zijn een zadeldak met lage kroonlijst, onderverdelingen in de ramen, en witte of rode bakstenen, vaak van gerecupereerde materialen om het allemaal nog authentieker te maken. In een landelijke bouwstijl vind je alle elementen van een mooie Vlaamse traditie terug.

 

De gezelligheid schuilt in details. De afgeronde ramen, luiken, een afdakje boven de voordeur, een dakkapel met decoratie op de vensterbank, een uitbouw in hout. Allemaal elementen die de architectuur net die gepaste, warme gloed geven.

 

 

Interieurinrichting

 

Breng letterlijk de warmte in je interieur en kies voor een afgesloten hout- of gashaard. Niets gezelliger dan je na een winterwandeling voor een open haard te nestelen met de geur en het geknetter van brandende houtblokken. Helaas is een traditionele open haard sterk af te raden in een nieuwbouw.

 

Het rendement is laag en een open haard krijg je moeilijk verzoend met de normen voor luchtdichtheid, ventilatie en EPB. Maar er zijn heel wat opties die de gezelligheid ervan weten te evenaren. 

 

Een afgesloten houtkachel met hoog rendement, pelletkachel of een alternatief op gas kan je zonder probleem in een landelijke nieuwbouw incorporeren.

 

 

Moderne elementen in landelijke stijl

 

Je kan perfect moderne elementen brengen in je landelijke villa. Strakke lijnen in combinatie met landelijke accenten zorgen voor een vleugje extra klasse.


Minimalistische verlichting, een strakke keuken met zwart-witcontrasten of ramen met steel look, ook in een rustieke woning zijn ze op hun plaats.

 

Een moderne touch krijg je ook door een combinatie van klassieke ramen en grote glaspartijen hierdoor wordt niet alleen het daglicht naar binnen getrokken maar de connectie en de beleving met de tuin zorgt voor een binnen-buiten gevoel.

 

Bekijk onze villabouw realisaties en referenties in landelijke bouwstijl.

Het nieuwbouw bouwteam bij Dumobil villabouw en woonprojecten

Dumobil als bouwspecialist en expert in villabouw is thuis in verschillende bouwstijlen. Strak ...

Bouw uw villa zonder zorgen
dankzij de Wet-Breyne

Veel bouwheren vrezen de financiële situatie van aannemers en hebben schrik dat er na de betaling ...