POST 20-09-2016
1 / 5 Foto's

Uw villa in een herfstige interieur-look?

Klaar voor de regen en de wind? En voor de cosy avonden lekker knus en gezellig thuis? We zetten alvast enkele tips om je huis herfstachtig aan te kleden op een rij. Bekijk ook zeker ons Pinterest bord ‘Herfst-interieur’ voor nog meer ideeën en inspiratie.

 

Of je persoonlijke interieurstijl nu meer neigt naar landelijk, hedendaags of strak modern, een paar kleine accenten zijn vaak al genoeg om je interieur een gezellige toets te geven. Warmte toevoegen aan je interieur kan niet alleen met lichtarmaturen en kaarsen, maar ook met kleur.

 

Op zoek naar subtiele elementen om aan je interieur toe te voegen? Dan is een schapenvel een leuk begin. Je kan het plaatsen op een zetel of stoel maar ook gewoon op de grond.

 

Breng wat diepere kleuren in je interieur met rode, paarse of oranje kaarsen en geurkaarsen. Ga je liever voor wit? Absoluut geen probleem. Probeer kleuren te combineren die passen bij je interieur. Je kan kiezen voor theelichtjes, kaarsen op een staander of in een vaas. Geurkaarsen met warme herfstgeuren, zoals amber en hout, brengen de herfst helemaal in huis.

 

Kleed je huis verder aan met extra kussens hier en daar en een tafelkleed dat vraagt om thee of koffie te zetten. Gebreide plaids zien er niet alleen gezellig uit, ze zijn ook héél praktisch om jezelf te verwarmen als je een goed boek leest of naar je favoriete film kijkt.

Vervang in de slaapkamer de frisse katoenen lakens door warm en zacht flanel en werk af met een gezellige sprei.

 

Haal de natuur in huis voor dat extra herfstgevoel. Niet alleen met een boeketje bloemen maar verzamel ook herfstbladeren, dennenappels, eikels en kastanjes. Maak een gezellig tafereeltje met een aantal gedroogde bladeren omringd door theelichtjes. Kastanjes kunnen ook gewoon in een schaaltje. Wie creatief is kan een volledig herfstboeketje maken met takken, gedroogde bloemen en bladeren. Of plaats dunne lange takken gewoon in een vaas. Ook simpelweg een herfstfoto van het bos aan de muur kan al wonderen doen. Allemaal zaken die rust brengen in je interieur!

 

Een open haard of houtkachel maakt het helemaal af. Niet alleen instant gezellig maar ook lekker warm. Heb je die niet thuis? Dan kan je wat extra lichtelementen met warm licht in je interieur plaatsen.

 

Wil je het iets grondiger aanpakken? Dan kan je natuurlijk ook één accentmuur volledig schilderen in okergoud.

 

Op zoek naar meer inspiratie?

Ontdek ons interieurbord op Pinterest met een heleboel woonaccessoires en inspiratiebeelden die helpen om je woning een herfstige look te geven!

reportage warmtenet

Met verkaveling Licht en Ruimte in Roeselare realiseert Dumobil een primeur in Vlaanderen: de ...

Bouwen of verbouwen?

In 2011 nam Dumobil de gewaagde beslissing om hun verouderde kijkwoning af te breken en een ...