POST 26-11-2020
1 / 4 Foto's

Villabouw in hedendaagse bouwstijl

Hedendaags bouwen is geen streng afgelijnde stijl met vaste kenmerken, maar eerder een verzamelnaam voor verschillende variaties die in Vlaanderen in zwang zijn.

 

Modern rustiek

 

Een hedendaagse woning kan landelijke elementen bevatten, of een iets soberdere, rechtlijnige interpretatie van de rustieke bouwstijl. In een modern rustieke villa maakt men gebruik van verdelingen in de ramen en vaak zie je ook een dakkapel verschijnen, in combinatie met eigentijdse gevelstenen en dakpannen die dan weer een moderne draai geven aan de rustieke look.

 

Paviljoen


Je kan een paviljoenwoning herkennen aan de dubbele verdieping in combinatie met een laag piramidedak. Om gelaagdheid toe te voegen wordt de garage vooraan of de woonkamer achteraan  als uitbouw gerealiseerd.

 

Ook hoekramen, zowel op het eerste als op het gelijkvloers, of smalle ramen, zowel horizontaal als verticaal, passen bij dit type. Ook bungalows (met slechts één verdiep) worden vaak in paviljoenstijl gebouwd, mét piramidedak.


Strak buitenschrijnwerk

 

Een constante bij hedendaagse woningen is sober en strak buitenschrijnwerk. Voor ramen, deuren en garagepoort zijn grijstinten populair. Ze worden gecombineerd met alle soorten gevelstenen en dakpannen. Matte glaselementen kunnen ook, in of naast de voordeur

 

 

Bekijk onze villabouw realisaties en referenties.

BUFFERBEKKEN MARIALOOPBEEK (TIELT-ZUID)

Aanleg bufferbekken aan de Marialoopbeek in Tielt-Zuid.

Je villa herfstklaar?

Is uw interieur al ingespeeld op de herfst? De herfst is al een poosje in het land, en de winter ...