POST 08-12-2021
1 / 2 Foto's

60 jaar dumobil

Een gesprek met Philippe, Raoul en Julien Dubaere. 3 generaties, 1 missie!

 

Dumobil is een familiebedrijf gebouwd op echte mensen en waargebeurde verhalen. Geen lucht, holle woorden of loze beloftes. "Voor ieder project nemen we zorgvuldig de tijd om het volledige bouwtraject grondig uit te werken, aan te pakken en op te volgen. Het contact met de klant ligt ons zeer nauw aan het hart."

 

In 1962 legde de familie Dubaere de eerste steen van bouwmaatschappij Dumobil, maar ze steunt ondertussen al op 90 jaar ervaring. Het ondernemersbloed en de passie voor vastgoed zitten nu eenmaal in het DNA. En ook de ambitie is doorheen de jaren enkel gegroeid. Vandaag stuwen Philippe Dubaere en CEO Bruno Carton het bedrijf samen vooruit. “Met ons sterk en dynamisch bouwteam is er adem genoeg om 60 kaarsjes uit te blazen.”

 

De naam Dumobil is een referentie voor vastgoed in West- en Oost-Vlaanderen sinds 1962, maar de eerste wortels gaan nog verder terug. Het is Gabriëlle, de grootmoeder van Philippe Dubaere, die de eerste stappen in de sector zette. Met een uitzonderlijke commerciële gave kocht ze gronden, verkavelde die en verkocht de percelen. Een groot succes, dat uiteindelijk uitmondde in de oprichting van een eigen vennootschap: Dumobil.

 

De focus bleef nog een hele tijd op het vermarkten van grond. Eind jaren 80 kwamen de bouwactiviteiten erbij. Op die stevige fundamenten rust de hedendaagse projectontwikkeling en villabouw. Het bedrijf werd doorgegeven van vader op zoon en daarmee ook zijn kenmerkende waarden. Als projectontwikkelaar, totaalaannemer in villabouw en renovatie besteedt Dumobil bijzonder veel aandacht aan woonbeleving, innovatie en duurzaamheid

 

 

Een sterke visie op vastgoed

Al decennialang haalt de familie inspiratie uit vele hoeken, ook letterlijk over de grenzen heen. “In Amerika leerde ik, ondertussen bijna 40 jaar terug, een interessante visie kennen op het aansnijden van verkavelingen. Ook kijkwoningen waren toen al populair, lang voor er hier sprake van was.” Zijn zoon Julien deed dan weer ervaring op in Brussel, voor hij Dumobil vervoegde. Een nieuwe, frisse kijk als toevoeging op de brede blik op vastgoed en projectontwikkeling.

 

Wat Dumobil doorheen al die jaren typeert? Daar is geen enkele twijfel over. “Onze service, daar sluiten we geen compromissen over”, vertelt Raoul Dubaere. “Wij zijn pas tevreden als onze klanten tevreden zijn”, klinkt het eensgezind. “De hoge eisen die we onszelf stellen en de nauwe samenwerking met onze klanten is een sterke tandem. Op die manier mogen we veel tevreden klanten de sleutel van hun nieuwe thuis overhandigen”.

 

 

Duurzaam bouwen

Wensen, mogelijkheden en wetgeving in vastgoed veranderen voortdurend. Dumobil volgt het op de voet en probeert steeds een stap voor te zijn. “We sluiten sinds begin 2019 onze woonprojecten niet meer aan op aardgas. We opteren voor warmtenet­ten en geothermische oplos­singen.” Nu gas in nieuwbouw verboden wordt, moet Dumobil de omschakeling niet meer maken, want ze zijn voor op de regelgeving.

 

“Het is keer op keer een grote evenwichtsoefening, waarbij onze ervaring en technische knowhow het verschil maken”, legt Julien Dubaere uit. “Geen enkel woonproject is copy-paste. Een reeks rijwoningen die allemaal hetzelfde zijn, daar passen we voor. We combineren optimaal ruimtegebruik, kwalitatieve materiaalkeuze en sterke architectuur. Of we nu zelf ontwikkelen of bouwen op een grond van de klant: van voorstudie tot oplevering gaan we voor het uiterste. Al 60 jaar lang.”

 

Schrijf je mee aan de volgende 60 jaar Dumobil?

Dumobil team & vacatures

Verbouwen met een villabouwer

5 voordelen van (ver)bouwen met een totaalaannemer

ARCHITECTUUR EN UITVOERING ALS ÉÉN VLOEIEND GEHEEL

Een jarenlange samenwerking, die begon in de vorige generatie, werpt tot op vandaag zijn vruchten ...