POST 01-06-2017
1 / 8 Foto's

Dumobil: Architect van een harmonieuze woonervaring

Bij het ontwikkelen van nieuwbouw woonprojecten gaat Dumobil nog een stap verder in het creëren van een woonervaring. Immers, niet enkel de woning, maar de volledige omgeving beïnvloedt hoe onze bewoners wonen en leven.

 

Als projectontwikkelaar krijg je de unieke kans om de sfeer van een volledige buurt vorm te geven. Daarom streven we bij elk woonproject naar harmonie tussen omgeving, architectuur, wegeniswerken, groenaanplanting, enzovoort. Ons villaproject in Ingooigem is daar het perfecte voorbeeld van.

 

De omgeving

Op de grens van West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Henegouwen ligt het landelijke Ingooigem. Het gezellige schrijversdorp, dat vooral bekend is als woonplaats van Stijn Streuvels en Hugo Verriest ademt rust en wordt gekenmerkt door talloze uitgestrekte velden met prachtige uitzichten.

 

De ligging van de nieuwe verkaveling met doodlopende straat aan de Pastoor Verrieststraat vormt een oase van rust en biedt tegelijkertijd vlotte toegang tot het dorpscentrum. Ingooigem is een unieke plek in Vlaanderen. Er zijn nog maar weinig plekjes waar talloze uitgestrekte velden met magnifieke uitzichten samengaan met de typische gezellige Vlaamse dorpscultuur.

 

De omgeving biedt inspiratie voor het conceptuele uitgangspunt van de verkaveling met als kernwoorden: kalmte, klasse, natuur en genieten.

 

De architectuur

Met de architectuur spelen we verder in op de ankerpunten die de omgeving aanreikt. Voor dit woonproject hebben we gekozen voor een luxueuze, klassevolle en ruime landelijke stijl in open en halfopen bebouwing. De woningen zijn uitgetekend met een grote open leefruimte met keuken, zithoek en eethoek. Verder is er op het gelijkvloers een berging, een aparte bureauruimte en een inkomhal met toilet en vestiaire.

 

Op de verdieping kunnen vier slaapkamers ingericht worden, waarvan één uitgerust is met een slaapkamerterras. Dit sluit perfect aan bij het idee achter de verkaveling: volop genieten van rust en natuur, ook vanuit de slaapkamer! Naast een luxueuze badkamer met ligbad, inloopdouche en dubbele wastafel, zijn sommige woningen uitgerust met een extra badkamer met inloopdouche die toegankelijk is vanuit twee andere slaapkamers. Een vaste trap vanuit de nachthal leidt naar de zolderverdieping die dankzij de vaste kamer als extra slaapkamer of polyvalente ruimte ingericht kan worden.

 

Ondanks het landelijke karakter, voldoen de woningen uiteraard aan alle huidige bouwnormen en wooncomfort met voldoende isolatie en hedendaagse technieken.

 

De verkaveling / wegeniswerken

We verkavelen de bouwgrond in percelen die aanleunen bij de hedendaagse woonbehoeftes. Met oppervlaktes rond 500 m² bieden de loten voldoende ruimte om een comfortabele tuin aan te leggen, zonder dat die een al te grote last wordt om te onderhouden. De nieuwe, doodlopende straat wordt niet in asfalt gerealiseerd, maar wel met traditionele kasseien. Opnieuw om het rustieke karakter van de buurt in de verf te zetten en de landelijke woonervaring te beklemtonen. In het midden van de verkaveling voorzien we ruimte om een bescheiden speeltuin aan te leggen als ontmoetingspunt voor de bewoners en kinderen.

 

Klaar om tot rust te komen in een magnifieke groene omgeving?

Ontdek alle informatie over dit villaproject!

Vragen of meer info? Contacteer ons via 051/401012 of info@dumobil.be.

 

Ontdek de voordelen van
een sleutel op de deur villa

Over sleutel-op-de-deur bouwen bestaan heel wat misverstanden. Het klopt dat sommige bedrijven ...

Een villa met gezellige grandeur dat is pastorijstijl

Alhoewel pastorie bouwstijl zéér sterk aanleunt bij de landelijke bouwstijl is één van de ...