POST 18-10-2016

Historiek | Dumobil villabouw en woonprojecten

In het begin van de jaren veertig overleed Gustaaf Dubaere, grootvader van dhr. Philippe Dubaere (huidig zaakvoerder). Grootmoeder Gabrielle Vanden Avenne stond er plots alleen voor met drie jonge kinderen: Lucien, Etienne en Raoul. Maar Gabrielle was een dynamische vrouw die niet bij de spreekwoordelijke pakken bleef zitten. Ze was actief in verschillende bedrijfstakken en dankzij haar uitzonderlijk commercieel talent, slaagde ze er in om de zaken succesvol verder uit te bouwen en haar drie jonge zonen op te leiden in het bedrijfsleven.

 

Oprichting Dumobil NV 

In januari 1962 werd Dumobil NV opgericht onder leiding van dhr. Raoul Dubaere, vader van dhr. Philippe Dubaere. Als jonge ondernemer ontwikkelde hij in de zestiger, zeventiger en tachtiger jaren heel wat verkavelingen. Nadien kwam daar de bouw van woningen en appartementen bij. In het midden van de jaren 80 zette dhr. Philippe Dubaere die activiteiten verder. Met de zeer populaire moderne kijkwoning in Tielt bewees Dumobil dat met een slimme en goed doordachte architectuur, esthetiek, wooncomfort, en energievriendelijk bouwen perfect samen kunnen gaan.

 

In 2013 zorgde Dumobil op de verkaveling ‘Licht en Ruimte’ in Roeselare voor een primeur in Vlaanderen met de eerste particuliere verkaveling aangesloten op een warmtenet. Kiezen voor warmtenetten getuigt van toekomstvisie en van duurzaam energiebeheer. Een mooi antwoord op het Europese klimaatplan en het Vlaamse en provinciale energiebeleid. Een stap vooruit naar CO2-vrij wonen in het energielandschap van morgen.

 

Specialisatie villabouw en projectbouw

Vandaag kiest Dumobil voor specialisatie op het gebied van projectbouw en de villabouw op maat. Dit laatste segment is een markt die de laatste jaren door vele collega-bouwers werd verlaten om over te schakelen op projectbouw. Dumobil blijft geloven in de meerwaarde van een gepersonaliseerde aanpak op maat van de bouwheer. Ons team van ervaren en goed opgeleide bouwspecialisten bekijkt uw bouwplannen en adviseert u.

 

Zo slagen we er nog steeds in om het esthetische aspect te combineren met buitengewone functionaliteit en aandacht voor duurzaam en energievriendelijk bouwen. Door de jaren heen hebben veel creatieve architecten - samen met hun klant - de weg naar Dumobil gevonden. Door een beroep te doen op onze kennis, onze strikte opvolging, onze zin voor timing en budgetcontrole, houdt de architect zijn vrijheid om zich te concentreren op inventieve ideeën en aandacht voor een fijne en vernieuwende vormgeving.

Energiezuinige LED-verlichting in uw villabouw

Verlichting is verantwoordelijk voor 19% van het elektriciteitsverbruik wereldwijd. LED-verlichting ...

reportage warmtenet

Met verkaveling Licht en Ruimte in Roeselare realiseert Dumobil een primeur in Vlaanderen: de ...