POST 03-11-2023
1 / 2 Foto's

SUCCESVOL RECEPT VOOR KNAPPE VILLA’S

In tijden waarin alles razendsnel verandert, blijft er één constante: de baksteen in de Vlaamse maag. Een eigen woning, bij voorkeur een knappe villa die helemaal aan onze wensen is aangepast, is iets waar we allemaal hard voor werken. Dumobil geeft die bouwdroom graag een goed gestalte. “Innovatie loopt als een rode draad doorheen onze activiteiten”, verduidelijkt Gauthier Van Nieuwenhove, bouwadviseur villabouw bij Dumobil.

 

Het Dumobil-team gelooft in de meerwaarde van een gepersonaliseerde aanpak en een continu overleg met de bouwheer. “Het gemeenschappelijk doel is een fantastische woonbeleving die tegelijk voldoet aan de strengste normen én aan de stoutste wensen van de bouwheer. Elke klant is anders. Over smaken en kleuren twisten we niet: een uniek individu verdient een uitzonderlijke aanpak. Het resultaat is een buitengewone villa, een hoogst persoonlijke thuis. Voor ons is elk traject, van kennismaking tot oplevering, een totaalervaring. Het plaatje moet volledig kloppen.”

 

STERCK. Vanuit Tielt is jullie actieradius als een olievlek over Vlaanderen uitgedeind. Hoe komt het dat zelfs klanten uit onder meer Willebroek en Keerbergen beroep doen op jullie diensten?

Van Nieuwenhove: “Heel wat potentiële klanten komen bij ons terecht als gevolg van mond-tot-mondreclame. Niets is krachtiger dan het verhaal van een tevreden klant. Uiteraard zetten we ook sterk in op marketing, onder meer via sociale media. Als we daar foto’s posten van een nieuwe geslaagde referentie, trekt dat de aandacht. Ook de meerwaarde van kijkwoningen voelen we elke dag. Het is iets waar we ook in de toekomst op zullen blijven inzetten.”

 

Een strakke opvolging, nog van vóór de eerstesteenlegging tot en met de oplevering, is essentieel.

 

Tweede kijkwoning

STERCK. De kijkwoning in Tielt bewijst dat jullie sterk inzetten op toekomstgericht bouwen. Op welke manier hebben jullie toen de typische Dumobil-innovatiedrang in de kijker gezet?

Van Nieuwenhove: “Eigenlijk was het concept van de kijkwoning enorm vernieuwend voor die tijd. Toen al hebben we technieken zoals een warmtepomp en zonnepanelen geïntegreerd, waardoor het E-peil van die woning ook vandaag nog uitstekend scoort. Dat heeft bij ons toen geleid tot een storm van interesse in vooral moderne villa’s, al hebben we ook alle knowhow in huis om een landelijke of hedendaagse prestigewoning te bouwen. Het zegt veel dat zelfs mensen uit de regio’s Antwerpen en Vlaams-Brabant die woning zijn komen bezoeken.”

 

STERCK. Hoe slagen jullie erin om ook voor die mensen een sterke servicegraad te blijven waarborgen?

Van Nieuwenhove: “Onder meer met de bouw van een kijkwoning in Erpe-Mere, bewijzen we dat klanten uit Antwerpen en Oost-Vlaanderen ons eveneens nauw aan het hart liggen. Net zoals in Tielt, situeert ook de kijkwoning in Erpe-Mere zich op een zichtlocatie. Normaal zal het gebouw tegen eind dit jaar klaar zijn, maar dat belet geïnteresseerden duidelijk niet om ons nu al met vragen te bestoken. Het spreekt voor zich dat we ook in Erpe-Mere inzetten op groene technologieën, betere beglazing, hoogwaardige ventilatie en ‘high end’-afwerking. Voor de verwarming kozen we – net zoals bij veel van onze huidige projecten – voor geothermie, omwille van de talrijke energetische voordelen.”

 

Strakke designs

STERCK. Ontzorging van A tot Z, impliceert ook het interieur. Hoe pakt Dumobil dat aan?

Van Nieuwenhove: “Met NTER beschikken we sinds een tijdje over een zusteronderneming die zich volledig toelegt op maatmeubilair en interieurs op maat. Dat leidt tot een sterke synergie en een vlotte communicatie. Zo weten onze mensen bij Nter perfect waar alle technische voorzieningen komen, zodat ze met het werk van de installateurs en met de klemtonen van de architect rekening kunnen houden. Ook bij deze specialisatie besteden we veel aandacht aan overleg, details en een correcte calculatie. Als de bouwheer en de architect onderling nog iets willen doorspreken, kan dat zelfs zonder dat er iemand van ons hoeft bij te zijn, omdat we hen vooraf in ‘mensentaal’ hebben uitgelegd wat er allemaal is voorzien.”

 

STERCK. Welke tendensen ziet u vaak terugkeren voor het interieur?

Van Nieuwenhove: “We merken een grote voorkeur voor strakke, moderne designs, die toch voldoende warmte uitstralen door de integratie van bepaalde elementen, bijvoorbeeld in hout. Die combinatie valt erg in de smaak. Het komt eropaan daar een compromis in te vinden, zodat het interieur toch de persoonlijkheid van de bewoners belichaamt.”

 

Ook voor de kijkwoning in Erpe-Mere zetten we heel sterk in op groene technologieën.

 

STERCK. De beschikbare vrije grond om bouwdromen te realiseren, daalt. Kan villabouw ook het resultaat zijn van een renovatie?

Van Nieuwenhove: “In principe is alles mogelijk. De enige belangrijke parameter, is de staat van de woning die moet worden gerenoveerd. Zeker als woningen een bepaalde architecturale of emotionele waarde voor de bouwheer hebben, is renovatie een optie. Het is een meerwaarde dat wij ook totaalrenovaties verzorgen. Zo kunnen kandidaat-(ver)bouwers oprecht advies inwinnen. Tegenwoordig opteren veel mensen er ook voor om een bestaande woning af te breken en weer op te bouwen, zeker omdat daarvoor eveneens het btw-tarief van 6% geldt. Met dat initiatief wil de overheid bijdragen tot de verjonging en verduurzaming van het woonpatrimonium.”

 

“Of het nu om nieuwbouw of renovatie gaat, het komt er telkens op neer om van alle aanwezige ingrediënten een recept te maken dat leidt tot een zorgeloze bouwervaring. Net daarom is een strakke opvolging, nog van vóór de eerstesteenlegging tot en met de oplevering, essentieel. Het is iets waar wij altijd veel belang aan zullen hechten. Een bouwheer houdt immers niet van verrassingen, tenzij ze leuk zijn (lacht).”

 

Bron: Magazine Sterck

verlaagd btw tarief van 6% nieuwbouwwoning

Verlaagde btw-tarief van 6% op sloop en wederopbouw eindigt op 31/12/2023