POST 03-02-2021

VERLAAGD BTW-TARIEF VAN 6% NIEUWBOUWWONING

Verlaagde btw-tarief van 6% op sloop en wederopbouw geldig tem. 31/12/2023. Wees er dus razendsnel bij!!

 

Op nieuwbouw is het standaard btw-tarief van 21% van toepassing. Vanaf 1 januari 2021 kan u bij afbraak en heropbouw van uw woning voor het eerst genieten van het verlaagd btw-tarief van 6%. Meer nog, dit extra voordeel geldt óók bij de aankoop van een nieuwe nieuwbouwwoning.

Mooi meegenomen, toch? Maar die maatregel vervalt dus op 31/12/2023!

 

 

Aan dit extra voordeel zijn weliswaar extra voorwaarden gekoppeld.

 

Niets onoverkomelijks, géén addertjes onder het gras. De meeste voorwaarden vinden wij eerder vanzelfsprekend bij de aankoop van uw droomwoning.

 

We zetten ze voor u graag even op een rij:

 

→ Uw woning is gedurende 5 jaar na het jaar van de eerste ingebruikname uitsluitend of hoofdzakelijk (> 50%) de enige en eigen (gezins)woning;

 

• ‘enige woning’ betekent dat u geen (mede-)eigenaar mag zijn van een andere woning, ook niet in naakte eigendom of als vruchtgebruiker. Men maakt wel een uitzondering voor een woning waarvan u na een erfenis (mede-)eigenaar of vruchtgebruiker geworden bent.

 

• ‘eigen woning’ wil gewoon zeggen dat u er zelf in gaat wonen en er dus uw domicilie plaatst voor minstens 5 opeenvolgende volle jaren

 

 

→ Uw woning mag slechts een bewoonbare oppervlakte van maximum 200m² hebben;

 

→ Uw woning moet door uzelf aangekocht worden, en niet door uw vennootschap;

 

→ De facturatiedatum voor de aankoop van uw woning moet vallen binnen de looptijd van de maatregel, normaal was dit van 1/01/2021 tot  31/12/2022 maar de federale regering heeft beslist om de verlaagde btw van 6% op sloop en wederopbouw met één jaar te verlengen.

 

 

 

DUMOBIL EN HET AANBOD 6% BTW-NIEUWBOUWWONINGEN.

 

Wij geven u graag alvast een duidelijk beeld van welke nieuwbouwwoningen van Dumobil in aanmerking komen voor het verlaagd btw-tarief van 6%. U vindt deze aangeduid terug op het verkavelingsplan bij het woonproject.

 

→ ONTDEK ONS AANBOD: nieuwbouwwoningen aan 6% BTW

 

 

Neem contact op met één van onze bouwadviseurs voor meer informatie. Zij helpen u graag verder!

Energielabel A voor uw woning: een duurzame keuze

We zijn er trots op dat al onze projectwoningen standaard energielabel A krijgen. Maar wat betekent ...