POST 03-02-2021

verlaagd btw tarief van 6% nieuwbouwwoning

Op nieuwbouw is het standaard btw-tarief van 21% van toepassing. Met de tijdelijke gunstmaatregel kan je bij afbraak en heropbouw van een woning genieten van het verlaagd btw-tarief van 6%. 

 

Helaas wordt de tijdelijke btw-maatregel voor projectwoningen niet verlengd na 31/12/2023. Wel is er een overgangsmaatregel voor woningen waar de vergunning vóór 1 juli 2023 was aangevraagd. 

 

Dit betekent dat de woningen aan 6% btw in ons aanbod, meteen ook de laatste projectwoningen zijn waar je 15% kan besparen.*

Wees er dus razendsnel bij!

 

 

*Aan dit extra voordeel zijn weliswaar extra voorwaarden gekoppeld.

 

Niets onoverkomelijks, géén addertjes onder het gras. De meeste voorwaarden vinden wij eerder vanzelfsprekend bij de aankoop van jouw droomwoning.

 

We zetten ze graag even op een rij:

 

→ Jouw woning is gedurende 5 jaar na het jaar van de eerste ingebruikname uitsluitend of hoofdzakelijk (> 50%) de enige en eigen (gezins)woning;

 

• ‘enige woning’ betekent dat je geen (mede-)eigenaar mag zijn van een andere woning, ook niet in naakte eigendom of als vruchtgebruiker. Men maakt wel een uitzondering voor een woning waarvan je na een erfenis (mede-)eigenaar of vruchtgebruiker geworden bent.

 

• ‘eigen woning’ wil gewoon zeggen dat je er zelf in gaat wonen en er dus jouw domicilie plaatst voor minstens 5 opeenvolgende volle jaren

 

 

→ Jouw woning mag slechts een bewoonbare oppervlakte van maximum 200m² hebben;

 

→ Jouw woning moet door jezelf aangekocht worden, en niet door jouw vennootschap

 

 

 

DUMOBIL EN HET AANBOD 6% BTW-NIEUWBOUWWONINGEN.

 

Wij geven je graag alvast een duidelijk beeld van welke nieuwbouwwoningen van Dumobil in aanmerking komen voor het verlaagd btw-tarief van 6%. Je vindt deze aangeduid terug op het verkavelingsplan bij het woonproject.

 

→ ONTDEK ONS AANBOD: nieuwbouwwoningen aan 6% BTW

 

 

Neem contact op met één van onze bouwadviseurs voor meer informatie. Zij helpen je graag verder!

Energielabel A voor jouw woning: een duurzame keuze

We zijn er trots op dat al onze projectwoningen standaard energielabel A krijgen. Maar wat betekent ...

SUCCESVOL RECEPT VOOR KNAPPE VILLA’S

In tijden waarin alles razendsnel verandert, blijft er één constante: de baksteen in de Vlaamse ...