POST 09-08-2023

Energielabel A voor jouw woning: een duurzame keuze

 

We zijn er trots op dat al onze projectwoningen standaard energielabel A krijgen. Maar wat betekent dit nu eigenlijk? En waarom is dit zo belangrijk?

 

Voor de start van de bouwwerkzaamheden zal een EPB-verslaggever een voorberekening uitvoeren om te controleren of aan de energieprestatienormen zal worden voldaan. Deze normen zijn vastgelegd in de wet en hebben betrekking op thermische isolatie (S-peil, K-peil, U-waarde en R-waarde, ...), binnenklimaat (ventilatie en risico op oververhitting), energiezuinigheid (hernieuwbare energie,...) en de energieprestatie (E-peil).

 

Na voltooiing van de bouwwerken wordt er een EPB-aangifte ingediend als bewijs dat aan alle voorschriften is voldaan. Vervolgens zal de EPB-verslaggever het energieprestatiecertificaat (EPC) voor de bouw verstrekken. Dit certificaat geeft aan of de woning al dan niet voldoet aan de energieprestatiereglementering en vermeldt onder andere het E-peil. Het informeert en toont aan hoe energiezuinig een woning is.

 

Een EPC bouw bestaat uit een energielabel en een energiescore. Energielabel A is het meest duurzame, wordt weergegeven met een groene kleur. Bij een woning met energielabel A is er goed nagedacht over manieren om energie te besparen. Energielabel F staat voor energieverslindend en wordt weergegeven met een rode kleur.

 

De energiescore geeft het berekende energieverbruik per jaar en per vierkante meter bruikbare vloeroppervlakte weer, uitgedrukt in kilowattuur per vierkante meter per jaar (kWh/m2 jaar). Hoe lager de energiescore, hoe energiezuiniger de woning is.

 

Als toonaangevend bedrijf op het gebied van milieuvriendelijke en duurzame woningbouw streven we er telkens opnieuw naar om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de branche. Daarbij combineren we comfort en een krachtige architectuur met energie-efficiënt wonen. Onze woningen zijn niet alleen mooi en comfortabel maar absoluut en vooral futureproof.

 

Door te kiezen voor Dumobil maak je een duurzame keuze. Je verkleint daarbij niet alleen je ecologische voetafdruk, maar bespaart ook op je energiekosten.

 

Heb je nog vragen over het energielabel A voor onze woningen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze bouwadviseur staat klaar om je vrijblijvend van de nodige uitleg te voorzien. Samen kunnen we werken aan een duurzame toekomst.

 

 

→ BEKIJK ONS AANBOD PROJECTWONINGEN

 

→ BEKIJK ONS AANBOD bouwgronden voor villabouw

Transparante all-in prijzen voor nieuwbouwwoningen

Met een projectwoning van Dumobil geniet je optimaal van je nieuwe thuis vanaf de eerste dag.

verlaagd btw tarief van 6% nieuwbouwwoning

Verlaagde btw-tarief van 6% op sloop en wederopbouw eindigt op 31/12/2023