POST 20-12-2016

Uw huis een thuis | Van villabouw tot inrichting

Het leuke aan je huis inrichten is dat je er je eigen stek van kunt maken. Dingen verzamelen die je mooi vindt en er een thuis mee creëren. Naast je eigen voorkeuren en de dingen die jij leuk vindt, kan je ook inspiratie vinden in algemene interieurtrends om je huis op een toffe manier aan te kleden.

 

Daarom zetten we de belangrijkste blijvende en terugkerende tendensen voor jou op een rijtje en geven we enkel tips om te zorgen dat je interieur helemaal in is!

 

creëer rust en balans

Goed nieuws! Heel veel kleuren en stijlen kunnen op dit moment trendy zijn. Het belangrijkste is balans creëren, een sfeer die rust uitstraalt. Maar ook dat is persoonlijk. Sommige mensen komen tot rust in een steriele omgeving waar alles mooi binnen de lijntjes geordend is. Andere hebben dan dat beetje (of meer) chaos in hun interieur nodig omdat ze zich anders ongemakkelijk voelen. Het interieur, je woonomgeving, is en blijft een spiegel voor en verlengstuk van jouw persoonlijkheid. Als verschillende persoonlijkheden samenwonen ga je op zoek naar compromissen.

 

Of als het budget het toelaat kan je een extern expert aanspreken, die meestal iets nauwlettender de hedendaagse trends volgt. Toch gaat een goede stylist ook wroeten in jouw hoofd en voelt hij aan wat er leeft in je gezin. Hij gaat samen met jou op zoek naar raakvlakken doorheen tijd, materie en plaats.

 

Een andere manier om makkelijk trends te verwerken in je interieur is om te kiezen voor designmerken. Dan zit de trendanalyse immers verweven in je aankoop. Maar let op als je designmerken gaat combineren. Probeer ook dan rust te brengen in je interieur.

 

Enkele Tips

Toch zijn er ook manieren om zonder stylist of designmerken je interieur uit te zetten volgens de trends.

 

We zetten enkele tips en adviezen op een rijtje:

 

beleving en personalisering blijven belangrijk. Wees dus jezelf en dan komt het goed.

 

• pastel- en poedertinten blijven mooi maar maken langzaam plaats voor diepere, rijkere en warmere kleuren. Ook koper en goud verdwijnen langzaam.

 

• de tijd van witte marmerprints is voorbij. Marmer is prachtig, zolang het echt is. We zien eerder natuurlijke materialen met aardse texturen zoals hout en klei.

 

• quotes maken plaats voor persoonlijke collages van jezelf, geliefden, herinneringen en vakanties. Ook al blijven ze leuk, ze verdwijnen uit het woonmodebeeld. De overdaad aan complimentjes voor jezelf en anderen is cliché geworden. Kies dus voor persoonlijke beelden in plaats van cliché’s in woorden.

 

• we gaan nog steeds op zoek naar nostalgie. Old meets new: oude meubels ontmoeten nieuw design. Strakke architectuur wordt aangekleed met vintage meubels, authentieke herenhuizen krijgen een moderne look en klassieke meubels worden overtrokken met hedendaags textiel.

 

groen wordt het kleur van 2017. Kies dus voor groene accenten: muren, plaids, kussens en accessoires. Maar breng ook de tuin naar binnen en zet planten in huis.

 

• naast groen worden ook frisse natuurlijke kleuren trendy in 2017: grijsblauw, donkerblauw en zwart. Ook aarde- en terracottatinten zijn een aanrader volgend jaar.

 

• recyclen blijft belangrijk. Upcyclen is de manier om je interieur aan te kleden door meubels en accessoires creatief her te gebruiken.

 

• er is een hernieuwde aandacht voor grote kleurvlakken. Avant-garde is terug.

 

• plaats carpetten voor warme aankleding van de vloer. Kies een carpet dat connectie maakt met het volledige interieur qua kleur. Zo breng je alles samen en breng je balans.

 

Onze tip: hou jij niet van de nieuwe trendkleuren en accessoires? Volg dan je buikgevoel. Het belangrijskte is dat jij je thuis voelt in jouw huis. Volg vooral je eigen stijl en blijf trouw aan jouw identiteit.

 

Ontdek ook ons inspiratiebord met interieurtrends op Pinterest!

INTELLIGENT LICHT integreren in uw nieuwbouwwoning

Niet langer sciencefiction en hocuspocus. Domotica biedt aan steeds meer mensen een praktisch ...