POST 30-10-2018
1 / 3 Foto's

AUTHENTIEKE NIEUWBOUW DROOMHOEVE

VERSTERKENDE SAMENWERKING RESULTEERT
IN AUTHENTIEKE NIEUWBOUWHOEVE

Nadat bouwheren Dominiek en Sabrina een authentieke hoeve in Wingene te koop zagen staan, startte voor het koppel het begin van hun bouwdroom. Authenticiteit troef in de aangekochte oude hoeve, wat het duo graag wilde versterken. Toch ging de voorkeur niet uit naar een grondige restauratie. Na overleg met Dumobil werd een duidelijk kostenpakket voorgelegd en kwam een opmerkelijke nieuwe hoeve tot stand vol authentieke materialen en technieken.

Nadat de aankoop van de voormalige hoeve werd afgerond, ging vrijwel meteen een zoektocht van start naar opmerkelijke en traditionele bouwmaterialen. Treed je nu binnen in de woning, dan tref je onder meer een open haard uit kasseisteen, een geïntegreerde eikenhouten kloostertafel, binnenwanden afgewerkt in kleiverf, een ter plaatse gesmeed koperen keukenblad, vloeren uit voormalige koestallen, dakpannen van een afgebroken Vladloose hoeve … Stuk voor stuk elementen die aantonen in welke mate de bouwheren ambitieuze plannen voorlegden in hun bouwtraject.

 

BOUWPARTNER MET DOORGEDREVEN KENNIS

Ondanks dat het een nieuwbouw betreft, moest in dit project nu net het aspect nieuwbouw naar de achtergrond. In de zoektocht naar een bedreven bouwpartner, klopte het koppel aan bij Dumobil. “Een bouwbedrijf dat we al jaren kennen en waar we alle vertrouwen in hebben”, vertellen Dominiek en Sabrina. “Dumobil maakte transparante offertes op, nam de vergunningsprocedures op zich en kon dankzij de doorgedreven kennis goed overweg met aangepaste bouwtechnieken. Zo moest er bijvoorbeeld ‘scheef ’ worden gemetst en werd een deel van de woning uitgerust met een strodak. Bovendien hanteerde Dumobil een strakke timing en kon het, mede dankzij wekelijks overleg, de bouw op slechts een jaar tijd realiseren.

 

FLEXIBEL BOUWBEDRIJF

Een andere belangrijke reden waarom deze bouwheren met Dumobil in zee gingen, ligt in de manier waarop het bouwbedrijf aandacht heeft voor de wensen van de klant.

 

“Het interieur wilden we volledig naar onze eigen smaak inrichten met door ons zelf gevonden materialen. Dumobil had in onze samenwerking daarom een extra meerwaarde, omdat ze meedachten over de integratie van al deze elementen. Bovendien maakte het bedrijf er geen probleem van dat we bepaalde afwerkingen voor onze rekening namen. Ons huis is intussen op enkele details na klaar en we kunnen niet wachten om hier te wonen.”

 

Meer beelden van deze realisatie? 

 

Het ontwerp van je villa bepaalt jouw wooncomfort

Het is niet de ori├źntatie maar wel het ontwerp van uw villabouw dat bepalend is voor wooncomfort. ...

Modulaire maatwerkwoning speelt in op toekomstige bouwnoden

Stijgende bouwgrondprijzen, verstrengde (Europese) regelgeving, hogere comforteisen ... Hedendaagse ...