POST 15-03-2023

Duurzaam is ook slim en zuinig

Bij ‘duurzaam bouwen’ denk je meteen aan respect voor mens en natuur. Maar duurzaam bouwen en wonen heeft ook een gunstige invloed op het energie- en waterverbruik. Je portemonnee zal er wel bij varen. Bovendien is duurzaam bouwen ook gezond. Met de keuze voor ecovriendelijke bouwmaterialen geniet je van levenslang comfort. Deze ‘gezonde’ bouwmaterialen genereren een minimale uitstoot van vluchtige organische stoffen.

 

Slim ontwerp

Duurzaam bouwen begint bij een slim ontwerp. Hiervoor ben je bij Dumobil aan het juiste adres: de Rijkegemkouterstraat 2 in Tielt bijvoorbeeld, waar onze kijkwoning staat te pronken. Een architectonisch hoogstandje. ‘De twee balkvormige volumes zijn zo geplaatst dat ze extra functioneel worden: als luifels tegen verhitting, overdekt terras, boventerras en overkapping van de inkom. De compactheid en de verhouding tussen het beschermd woonvolume en de warmteverliesoppervlakte dragen bij tot de energiezuinigheid van de woning. Slim bekeken, al zeggen we het zelf.’

 

Dumobil adviseert

Dumobil informeert je over alle voordelen van een energiezuinige woning. We volgen de wetgeving op de voet en zoeken voortdurend naar de meest creatieve oplossingen. Het hele bouwproces door staat ons team van ervaren bouwspecialisten je bij met advies over materiaalkeuze, inplanting en de allernieuwste technieken, onder meer op het vlak van ventilatie en sanitaire installaties.

 

Geothermie

‘Zo werken we steeds vaker met geothermie, een milieuvriendelijke energiebron met heel wat pluspunten. Niet alleen om gelijkmatig te verwarmen in de winter, maar ook voor zomerse verkoeling. Onze klanten zijn er unaniem positief over’, vertelt een van onze topadviseurs.

 

Geothermie is een niet-vervuilende, hernieuwbare en budgetvriendelijke technologie. Hierbij wordt een warmtepomp gevoed door een aardboring. Aardwarmte is een gratis energiebron en is constant beschikbaar.

 

Plan je bezoek aan de kijkwoning in Tielt en ontdek zelf de Dumobil-kwalteit. Onze bouwadviseurs laten je graag kennismaken met de aanpak en expertise van Dumobil.

Een gezond lichaam in een gezonde woning

Duurzaam (ver)bouwen is vandaag een must. Het heeft een positief effect op je energieverbruik en op ...

Dumobil als totaalaannemer

Steeds vaker vinden creatieve architecten met een gedeelde visie op vernieuwing hun weg naar ...