POST 26-10-2020
1 / 5 Foto's

Herfst trend: gebruik van linnen en droogbloemen in je interieur

 

Een linnen deken brengt de natuur letterlijk tot op de sofa 

 

Een belangrijk en onmisbaar item in je interieur tijdens de herfst en de winter, dat is linnen. Lekker warm en gezellig tegen elkaar, relaxen en snoozen samen met de hubby / lady, met de kids of de huisdieren, onder of op een prachtig deken van natuurlijk materiaal in sfeervolle kleuren. Het is een waar cliché, maar dat is pas optimaal genieten van je woning in die cosy herfstperiode!

 

In september is het tijd voor de oogst, grote balen vlas worden opgerold om vervolgens nog even te rusten, samen met de opkomende en ondergaande zon zorgt dit voor zeer mooie taferelen op de velden. Daarna wordt het vlas meegenomen en start het bewerken van de vezel. Na het hekelen komt het spinnen van het garen en daarna het weven en de finale afwerking. Het natuurlijke proces maakt de linnen stof zo mooi en uniek.

 

Het is een duurzame en ecologische weg, het proces van vlas naar linnen. Als resultaat krijg je een fantastisch product. Een linnen deken brengt de natuur letterlijk tot op de sofa.

 

 

Droogbloemen als stralende eyecatcher in je interieur.

 

Niet alleen een linnen deken maar ook een vaas gevuld met gedroogd vlas brengt de natuur in je interieur. Stijlvol en goed gekozen decoratiemateriaal, zoals een droogboeket in de juiste vaas, fleurt meteen jouw woning op.


De trend van droogbloemen die zo populair was in de jaren ’70 en ’80 is terug. Een mooie bos gedroogde bloemen in je interieur is niet alleen prachtig, je kan er ook nog eens maandenlang van genieten. De mooie intense kleuren maken van het boeket een echte eyecatcher. Je kan de droogbloemen neerzetten onder een glazen stolp maar ook ophangen aan de muur in een krans of laat ze tot hun recht komen in een mooie vaas.


Niet alleen is er tegenwoordig een grote keuze aan gedroogde bloemen op de markt, er is ook een hele resem aan wondermooie vazen en potten. Vazen met bogen en ruwe sculpturale vormen. Transparant en gekleurd glas. Strakke en verfijnde lijnen. Gebruik in de herfst en winter zachte kleuren: wit, beige, bruin en aardse tinten. Aardse tinten, gebakken aardetinten met een rode ondertoon en oranje brengen de zuiderse sferen binnen. Een kleurvol roze met groen boeket zorgt voor een zacht romantische touch en een huiselijke sfeer. De poedertinten met roze en paars, mosterd en mint, zijn de trendkleuren voor de komende herfst en winter.

 

Lees ook: 'Is jouw villa herfstklaar'

De meerwaarde van een functioneel lichtplan in je nieuwbouw woning

Verlichting is niet alleen functioneel, maar ook sfeerbepalend in jouw woning. Het is een aspect ...

Een nieuwbouwwoning aangesloten op een warmtenet. WIN-WIN!

Een milieuvriendelijke én een budgetvriendelijke warmtevoorziening, daarvoor staat een warmtenet. ...