POST 15-05-2023
1 / 4 Foto's

Tijdloos interieur voor harmonieuze kijkwoning in Erpe-Mere

Begin 2024 stelt Dumobil een nieuwe kijkwoning beschikbaar in Erpe-Mere. Architect Tom Lierman stond in voor het ontwerp en interieurarchitecte Laura Calleeuw nam de inrichting voor haar rekening. Laura licht toe hoe het interieur vorm kreeg vanuit het ontwerp met een strak lijnenspel als rode draad doorheen de hele woning.

 

Architecturaal ontwerp als basis

De kijkwoning in Erpe-Mere valt op door een gebalanceerde combinatie van sterke lijnen en een warme afwerking, zowel binnen als buiten. “Om een goede vertaalslag te maken van het ontwerp naar een geslaagd interieur raad ik mijn klanten aan alle betrokken partijen zo vroeg mogelijk in het project samen te brengen. Dat is de beste garantie op een harmonieus totaalconcept”, licht interieurarchitecte Laura Calleeuw toe.

 

In de nieuwe woning staan huiselijkheid en een ontspannen sfeer centraal. “We leggen bewust de nadruk op het ambachtelijke en trekken de buitenomgeving door naar binnen en omgekeerd. Als interieurarchitecte vertrek ik steeds vanuit het architectuur- en omgevingsplan. Ik streef ernaar de sereniteit van de woning te bewaren door geen nodeloze contrasten te creëren.”

 

Binnen-buitenconcept

Op het gelijkvloers gaat het plafond quasi naadloos over in de luifel buiten. De ramen hebben verzonken profielen en de tinten en sfeer van de vloerafwerking binnen zijn doorgetrokken naar het exterieur. Ook het zwevend effect van de vloer komt terug in de terrastegel.

Laura: “De keuze van materialen, afwerking en kleurenpalet, en de detaillering versterken het binnen-buitenconcept. Over de hele benedenverdieping en in de badkamer plaatsen we een vloertegel, die de kleur van de gevel overneemt. De trap is bekleed met hout, dat gebeitst is in dezelfde tint als het parket in de slaapkamers boven en afgestemd is op de houten gevelbekleding.”

 

Sterk inspelen op beleving

Om de verbondenheid tussen de ruimtes te vergroten kreeg de kijkwoning een open indeling. “Door te spelen met interessante door- en vergezichten sluiten de ruimtes mooi op elkaar aan. Toch is de woning opgedeeld in zones die de privacy garanderen en elk deel een duidelijke functie geven”, legt Laura uit. “Zo gaat de open keuken subtiel over in de eetkamer en leefruimte, en creëren we een unieke beleving doorheen het huis. De maximale lichtinval door de glasgevel draagt bij aan dit gevoel.”

 

Complexiteit weggewerkt

Hoewel de aankleding van de woning sober oogt, is net het vernuftig meubelmaatwerk de sleutel voor de serene uitstraling. “Alle complexiteit is netjes weggewerkt”, benadrukt Laura. “De wandmeubels en gordijnen zijn geïntegreerd in nissen en de kasten zijn greeploos. Het witte akoestische spanplafond is tegelijk functioneel en esthetisch. In de badkamer is het ligbad ingebouwd en werd de wand naar voren getrokken om de kasten boven de wastafels in de diepte uit te werken. De waterdichte schildersmethode bestaat uit 6 lagen en lijkt op de decoratieve techniek die beneden gebruikt is. Tot slot haalt het maatmeubilair het zwevende effect en de strakke belijning opnieuw aan, zowel in de keuken en de leefruimte als in de dressing en de badkamer.”

 

Tijdloze materialen

Hout, natuursteen en een speciale schildertechniek vormen de hoofdtoon in de nieuwe kijkwoning. De natuurlijke, tijdloze look kenmerkt zich door wat Laura ‘greige’ noemt, een interessante mix van grijs en beige: “De woning moet vooral gezelligheid en rust uitstralen. Over elk detail is nagedacht zodat het interieur geen opvallende accessoires behoeft om het plaatje compleet te maken. We spelen met lichte en donkere tinten, en kiezen voor warme materialen, zoals een diepe houtsoort, travertin en darkbronze kraanwerk. Alles past mooi samen en vormt een authentiek geheel. Zo raak je als bewoner niet overprikkeld en kom je thuis helemaal tot rust.”


Begin 2024 wordt deze kijkwoning afgewerkt! Dus binnenkort is de kijkwoning klaar voor het grote publiek :)

 

→ MEER INFO: KIJKWONING ERPE-MErE

 

Kan je niet wachten om de Dumobil-kwaliteit en -aanpak te ontdekken? Plan ondertussen een bezoek aan onze kijkwoning in Tielt. Van harte welkom!

De impact van de ligging en omgeving op je woning

Een leuke nieuwbouwwoning komt pas goed tot haar recht in de juiste setting. Dumobil besteedt ...

Transparante all-in prijzen voor nieuwbouwwoningen

Met een projectwoning van Dumobil geniet je optimaal van je nieuwe thuis vanaf de eerste dag.