Complexe renovatie met moderne toets

"Op zo’n moment zie je de kracht van een totaalaannemer als Dumobil."

Nadat een gedeelte van zijn woning was ingestort, zocht bouwheer dr. D. uit Tielt een totaalaannemer om de renovatie van zijn huis tot een goed einde te brengen. Dumobil trok dit uiterst complex dossier naar zich toe en gaf de woning vorm volgens de smaken en verwachtingen van de klant.

 

Complex dossier door stabiliteitsproblemen

In Tielt, is de woning van de familie D. een gekende locatie. Zo’n twintig jaar geleden kocht ze het voormalig klooster. Toen de aanpalende school haar activiteiten stopte, kocht de familie ook het schoolgebouw aan. “We hebben het pand geleidelijk gerenoveerd”, legt dr. D. uit. Tot die ongelukkige namiddag in april 2016, toen de oude refter door verbouwingswerken instortte. “Dat veroorzaakte heel wat stabiliteitsproblemen in de bestaande woning, die dreigde te verzakken. De zoektocht naar een geschikte aannemer voor de herbouw was niet evident. Door de complexiteit van het project voelden weinig partijen zich geroepen. Tot ik aan Dumobil vroeg of zij het dossier in handen wilden nemen.”

 

Succesvolle renovatie door Dumobils expertise

De bouwexpertise van Dumobil werd meteen op de proef gesteld. De kelder van het ingestorte deel werd volledig uitgegraven. Het bouwbedrijf plaatste 36 palen in de grond, trok een nieuwe draagmuur op en verstevigde de woning met stalen draagbalken. Dr. D.: “Dumobil dacht proactief na over de beste technische oplossing. Tijdens de werken kwamen geregeld nieuwe uitdagingen naar boven. Op zo’n moment zie je de kracht van een totaalaannemer als Dumobil. De snelheid waarmee zij schakelen is ongezien. Zo hadden we ineens een diamantboor nodig om een betonnen vloer door te breken of moest een put gevuld worden met stabilisé. Dat werd telkens snel opgelost waardoor we geen vertraging opliepen op de werf.”

 

Correcte offerte, strikte opvolging

Het was de eerste keer dat de bouwheer met een bouwfirma samenwerkte. Hun eigen architect stuurde erop aan een lokale aannemer in te schakelen. “Ik ben positief verrast door de manier van werken bij Dumobil. Ze stelden een strakke planning op en voerden die nauwgezet uit. De offerte was zeer correct en werd strikt gevolgd”. Dumobil nam de totaalcoördinatie op zich, waarbij het niet alleen eigen onderaannemers aanstuurde, maar ook samenwerkte met installateurs van de bouwheer zelf. “Dumobil toonde zich heel flexibel op dat vlak. Bovendien volgden ze de werken van a tot z op, zelfs tijdens de eindafwerking. Het feit dat je 1 aanspreekpunt hebt, is een enorm voordeel. Over hun proactieve, wekelijkse opvolging heb ik niets dan lof.”

 

Ook qua bouwstijl bleek het een match. “We houden van een moderne look, dat wist Dumobil goed te vertalen in onze woning.” Na deze geslaagde samenwerking koos de bouwheer opnieuw voor de combinatie tussen architect en Dumobil om zijn rijwoning in Gent te renoveren. En ook dat leidde tot een succesvol resultaat.

 

→ BEKIJK MEER BEELDEN VAN DEZE TOTAALRENOVATIE