Hedendaagse droomvilla

"Het vertrouwen hebben dat alles tot een goed einde komt, geeft een ongelooflijke gemoedsrust. De expertise en gedrevenheid van het hele team is indrukwekkend. En dat voel je als klant.”

Om hun droomwoning te realiseren vertrouwde de familie V. op het vakmanschap en de expertise van totaalaannemer Dumobil. Het koppel had een duidelijk beeld voor ogen qua bouwstijl, locatie, indeling en grootte. De rustig gelegen bouwgrond in Meulebeke sloot perfect aan bij wat ze zochten.

 

Na een aantal jaren huren besloot het koppel V. dat het tijd was voor een eigen woning. “We zijn van de streek en zochten een rustig gelegen huis, niet te ver verwijderd van een dorp- of stadskern”, vertelt de bouwdame. “Daarnaast hadden we een uitgesproken voorkeur qua bouwstijl: strak, modern, een crepi gevel, een plat dak en liefst met contrasterend witte en zwarte accenten. Een woning verbouwen was niet aan ons besteed. Toen we de verkaveling in Meulebeke vonden, vielen de puzzelstukjes in elkaar.” Het koppel nam contact op met bouwadviseur Conny en gaf aan in welk lot ze interesse hadden. “Tijdens ons eerste gesprek heeft Conny dit meteen voor ons gereserveerd. We overliepen met haar de gewenste oppervlakte en de indeling, waarop Conny een raming opstelde. Daarna hebben we eigenlijk relatief snel de knoop doorgehakt.”

 

Droomvilla vormgeven

De positieve feedback van vrienden en kennissen over Dumobil en de kwaliteit van hun werk bevestigde hun gevoel. “Voor ons was het een must om zelf de stijl, indeling en materialen te kiezen. Ik had een uitgebreid document voorbereid met al onze verwachtingen en wensen”, gaat de bouwheer verder. “Met Berkein Architects voelden we onmiddellijk een klik. Geert Berkein kon zich ook vinden in onze indeling. Zo wilden we absoluut een zitplaats aan de tuin, een berging naast de keuken en een trap tussen de keuken en de living. Boven zijn er drie slaapkamers. Het eerste ontwerp gaf ons direct een goed gevoel.”

 

Na het ontwerp werkte Conny een gedetailleerde offerte uit. “Voor de vloer beneden en in de badkamer kozen we een keramische tegel. De houten trap is netjes ingewerkt tussen twee muren en verdeelt de ruimte tussen de keuken en woonkamer. In de woning trokken we de strakke lijn door, voor een tijdloos interieur.” Verder is de woning uitgerust met de nieuwste technieken, zoals vloerverwarming, zonnepanelen en een lucht-waterwarmtepomp. In de slaapkamers zijn screens voorzien om de hitte te weren tijdens de warme zomermaanden.

 

Meerwaarde van een totaalaannemer

De bouwheer zit zelf in de sector en aarzelde initieel om met een totaalaannemer in zee te gaan. “Ik overwoog om de coördinatie zelf op te nemen, maar daar komt heel wat bij kijken. Werken met een totaalaannemer als Dumobil maakt een wereld van verschil”, vertelt hij. “Je hebt een vast aanspreekpunt waarop je te allen tijde kan terugvallen. Dumobil denkt met je mee en zoekt proactief naar oplossingen. Bovendien werken ze met betrouwbare vakmannen die hun stiel tot in de puntjes kennen. Ook qua opvolging waren we bijzonder tevreden van de samenwerking met projectleider Annelies. Ze is vlot bereikbaar, antwoordt snel op vragen en neemt alles uit handen voor een zorgeloos bouwproces.”

 

Het koppel V. blikt met een goed gevoel terug op het bouwproces. “We zijn heel blij met het eindresultaat. Dit is echt de woning die we voor ogen hadden. We raden het iedereen aan om met Dumobil samen te werken. Het vertrouwen hebben dat alles tot een goed einde komt, geeft een ongelooflijke gemoedsrust. De expertise en gedrevenheid van het hele team is indrukwekkend. En dat voel je als klant.”

 

 

→ BEKIJK FOTO'S VAN DEZE REALISATIE