Moderne villa net over de grens met Oost-Vlaanderen

“De woning is precies naar onze wensen geconstrueerd, en zo voelden we ons héél snel thuis…”

Net over de taalgrens, die Oost-Vlaanderen van Henegouwen scheidt, bevindt zich het landelijke Saint-Sauveur. Deze deelgemeente van Frasnes-lez-Anvaing is de nieuwe thuisbasis van J.V. en L.B. en hun twee kinderen. Hoe Dumobil een prachtige moderne villa in Wallonië mocht bouwen voor een man uit Brakel en een vrouw uit Roeselare? Het begon allemaal zo…

 

DE ZOEKTOCHT DOORHEEN PAYS DES COLLINES

J.V. en L.B. woonden als koppel iets te ver uit elkaar en zochten een gulden middenweg om de kloof tussen beiden te dichten. Oorspronkelijk ging de zoektocht van start in de ruime regio van Waregem, tot het snel duidelijk werd dat de prijs voor een stuk bouwgrond in Wallonië aanzienlijk goedkoper is dan een stuk bouwgrond in Vlaanderen.

Zo zette het koppel hun zoektocht gebeten verder in de prachtige streek Pays des Collines. Deze streek vormt landschappelijk één geheel met de net noordelijker gelegen Vlaamse Ardennen in Vlaanderen. Ze hadden er ettelijke kilometers op zitten vooraleer ze vlakbij het Vlaamse Ronse botsten op een rustig gelegen bouwgrond. Meteen waren ze verkocht, onder meer door het prachtig uitzicht rondom de toekomstige woning...

 

“DUMOBIL MAAKTE DE PUZZEL COMPLEET”

Het houdt uiteraard niet op bij de aankoop van een stuk bouwgrond. Een nieuw dilemma bood zich aan. “Onze architect stelde voor om zelf het bouwtraject te leiden en alle aannemers zelf te coördineren, wat geen evidentie is. Een totaalaannemer inschakelen leek ons praktischer, maar na een ruime rondvraag kwam het prijskaartje telkens te duur uit. Tot er finaal één totaalaannemer met een voorstel kwam die wél binnen ons budget paste: Dumobil. De puzzelstukjes vielen samen toen bleek dat ik een bouwadviseur van Dumobil persoonlijk ken en ook voor 100% vertrouw.” In mei 2019 werd het startschot gegeven, en in juni 2020 konden J.V. en L.B. met de twee kinderen intrekken in de drieslaapkamer woning. “Zonder de coronapandemie zou het zelfs nog iets vroeger geweest zijn, maar al bij al liep de bouw weinig vertraging op.”

 

BOUWSTIJLEN IN HARMONIE

Er is nooit twijfel geweest over de bouwstijl. De voorliefde voor modern bouwen is er altijd geweest, en de kijkwoning in Tielt was een bevestiging van wat ze wilden. “Wij hoefden de kijkwoning in Tielt niet te zien om overtuigd te worden van de moderne bouwstijl. Wel waren we onder de indruk van de materialen en de hoge afwerkingsgraad die we te zien kregen.”

De provincie Henegouwen kon aanvankelijk niet instemmen met hun plannen om een moderne alleenbouw te gaan neerpoten op die bouwgrond. Het zou niet in harmonie zijn met de hoeve die zich naast het perceel bevindt. “Samen met de gemeentelijke diensten konden we gelukkig aantonen dat onze nieuwe woning wel degelijk in harmonie zou zijn met de omgeving. Er stonden namelijk al enkele andere - weliswaar iets oudere - witte woningen in de buurt.”

 

THUISKOMEN IN SAINT-SAUVEUR

Het koppel schetst Dumobil als een vlotte, down-to-earth en correcte totaalaannemer. “De projectleider was onze key person, die goed communiceerde, alles gestructureerd opvolgde en heldere afspraken met ons maakte. Dat gaf ons rust en vooral géén stress.” J.V. en L.B. wonen nu anderhalf jaar in de woning in Saint-Sauveur en hebben geen spijt van de genomen beslissingen. “Het is hier zalig en rustig wonen. De woning is precies naar onze wensen geconstrueerd, en zo voelden we ons héél snel thuis…”

 

 

→ BEKIJK MEER BEELDEN VAN DEZE NIEUWBOUWWONING