Landelijk-moderne villa op eigen bouwgrond

”Dumobil coördineert alles. Ze zijn heel flexibel en denken oplossingsgericht.”

Voor de bouw van hun eerste woning in Deerlijk was het koppel V.-D. op zoek naar een ervaren totaalaannemer. Op hun eigen bouwgrond realiseerden ze hun droomhuis volledig in de stijl die ze voor ogen hadden: landelijk met een moderne toets, gezellig en charmant, met aandacht voor functionaliteit en leefcomfort. Dumobil voldeed ruim aan de verwachtingen.

 

De familie V.-D. had een bouwgrond in Deerlijk waarop vroeger een hoeve stond. Deze oude woning was intussen afgebroken en dat gaf meteen veel vrijheid naar inplanting op het terrein. “De vervallen boerderij stond op de perceelgrens. Aangezien de huidige bouwvoorschriften dit niet meer toelaten, hadden we eigenlijk vrij spel om de bouwgrond volledig naar onze hand te zetten en het huis zo te dimensioneren dat het aan onze noden voldoet”, vertelt de bouwheer. Restte enkel nog een geschikte partner vinden die hun verwachtingen kon inlossen. Het koppel bekeek verschillende partijen en vond een projectwoning van Dumobil die qua stijl en architectuur aansloot bij hun wensen. “Met een totaalaannemer werken was voor ons een must. En achteraf gezien ook echt de juiste keuze. Zeker met een partner als Dumobil. Doorheen het hele bouwproces kregen we gericht advies om de woning te optimaliseren, met respect voor het vooropgestelde budget.”

 

Passie en kennis van zaken

De eerste kennismaking met Dumobil ging door in een kijkwoning in Ingooigem waar bouwadviseur Freddy hen te woord stond. “Al tijdens dat gesprek kregen onze plannen vorm en bespraken we in grote lijnen de indeling, stijl en type materialen die we voor ogen hadden. We hadden een goed gevoel bij Freddy, die ons gepassioneerd en met kennis van zaken adviseerde”. De familie was op zoek naar een woning met een uitgesproken landelijke architectuur, maar een moderne aankleding. Architecte Griet Vanhove, die door Dumobil werd voorgesteld, zette de krijtlijnen voor hun nieuwe woning in een eerste ontwerp uit. “Dat was al meteen een heel goede weergave. Uiteraard hebben we hier en daar wat aangepast, maar dat viel echt goed mee. Heel knap hoe zij van meet af aan begreep waar we naar op zoek waren.”

 

Persoonlijke aanpak en vlotte bereikbaarheid

“Waar Dumobil zich in onderscheidt, is dat je als klant echt gehoord wordt, ongeacht de stijl of het budget dat je voor ogen hebt. Bovendien dacht bouwadviseur Freddy proactief mee over de indeling en de materiaalkeuze. Op zijn aanraden brachten we verbeteringen aan in en rond onze woning”, gaat de bouwdame verder. Een van die zaken is het opentrekken van de slaapkamer naar het zoldervertrek erachter. Zo is de ruimere kamer nu voorzien van een klein salon. “Wat ook veel gemoedsrust gaf, is dat we tijdens het bouwproces nog kleine elementen mochten aanpassen. Dumobil coördineert alles. Ze zijn heel flexibel en denken oplossingsgericht.”

 

Tijdens de technische bespreking overliep projectleider Stijn het ontwerp, de materialen en de planning. De bouwwerken duurden langer dan initieel gepland omdat de pandemie wat roet in het eten strooide. De bouwheer: “Stijn stelde ons steeds gerust en volgde alles correct op. Hij kwam vaak naar de werf, zocht proactief naar oplossingen met onderaannemers en communiceerde heel transparant naar ons toe. Hij was altijd goed bereikbaar en hielp ons met al onze vragen.”

 

In augustus 2023 is het 2 jaar dat de familie V.-D. in hun nieuwe villa woont. Het duo blikt tevreden terug: “Met Dumobil aan je zijde heb je een garantie dat het bouwproces vlot verloopt. Door hun persoonlijke en correcte aanpak, tijdens het traject en zelfs na de oplevering, voel je je als klant bijzonder geapprecieerd door het hele team. Voor ons is Dumobil een absolute aanrader.”

 

 

→ BEKIJK foto's VAN DEZE REALISATIE