Witte oase van rust met optimale lichtinval

Dumobil is een gerenommeerde firma en maakt zijn goede reputatie waar.

Met een duidelijke stijl voor ogen kwam het koppel C.-L. uit Wevelgem al snel uit bij de Dumobil-kijkwoning in Tielt. Een match made in heaven, aangezien deze woning de nagel op de kop was voor de bouwheer: rechte, strakke lijnen, optimale lichtinval en behapbaar qua onderhoud.

 

Ruimtes maximaal benutten

Het koppel C.-L. had zelf een geschikte bouwgrond gevonden op een steenworp van het centrum van Wevelgem en toch rustig en vrij landelijk gelegen in een doodlopende straat. Dat de keuze van architectuur en materialen volledig vrij te kiezen is, was voor de bouwheer doorslaggevend. “Voor mijn tweede woning wou ik absoluut de ruimtes optimaal kunnen benutten en mijn eigen stijl bepalen’, vertelt bouwheer C. Een woning met plat dak en 2 volwaardige verdiepingen waren dan ook een must. Het koppel zocht een onderhoudsvriendelijke woning die makkelijk te reinigen is, zonder verloren hoeken of kantjes. Daarnaast wilden ze investeren in de nieuwste technieken, zoals zonnepanelen en domotica. De keuze voor vloerverwarming gedreven door een warmtepomp, die in de zomer ook verkoeling brengt, was evident.

 

De wensen van de klant aanvoelen

Hun zoektocht naar een woning in een strakke, moderne stijl bracht hen bij Dumobil en leidde tot een bezoek aan de kijkwoning. De bouwheer: “Deze woning sprak ons onmiddellijk aan en met de bouwadviseur was er een goede klik.” Als architect stelde Dumobil een samenwerking met Berkein Architects voor. “Dit bureau kenmerkt zich door proactief mee te denken met de klant en veel ideeën en oplossingen aan te reiken. Ze voelen heel goed aan waar je naar op zoek bent en hun eerste ontwerp was meteen een schot in de roos.” Het leverde een ruime villa op, met grote ramen waarbij het huis en de tuin naadloos in elkaar overlopen. Door de brede oversteken, de fijnst mogelijke spikkel van crepi en de aluminium raamkozijnen blijft de gevel gespaard van een groene aanslag en vergen de ramen veel minder onderhoud.

 

Hoogwaardige afwerking

Duidelijke communicatie, goede afspraken en je verantwoordelijkheid opnemen zijn voor de bouwheer essentieel. “Op dat vlak is Dumobil een topspeler. De projectleider volgt de werf goed op en lost problemen op zodra ze zich voordoen”, gaat C. verder. “Je merkt dat de partners waarmee Dumobil samenwerkt ook allemaal kwaliteit hoog in het vaandel dragen. De afwerking is in orde en de werken zijn proper uitgevoerd. Het bouwteam is duidelijk fier op wat ze doen. Bovendien deinzen ze er niet voor terug om minder voor de hand liggende zaken op te pakken, zoals voor het eerst een nieuw type warmtepomp installeren.”

De bouwheer is tevreden over het eindresultaat. “Op net iets meer dan een jaar tijd hebben we de woning gerealiseerd die we voor ogen hadden. Een knappe prestatie. Dumobil is een gerenommeerde firma en maakt zijn goede reputatie waar.”

 

→ BEKIJK FOTO'S VAN DEZE REALISATIE