Duurzame strakke villa in landelijke omgeving

"Dumobil werkt bijzonder professioneel, het team is zeer communicatief en proactief. "

Een bouwgrond had het gezin uit Deerlijk al, een pak ideeën ook. Voor hun droomvilla waren ze op zoek naar de geschikte partner om hen door dit project te loodsen. Totaalaannemer Dumobil bleek al snel een goede match. Op vlak van visie, aanpak en bouwstijl.

 

Uitmuntende reputatie was doorslaggevend

Met hun bouwgrond in een landelijke omgeving had dit koppel uit Deerlijk hun ideale locatie al gevonden. Rustig gelegen en toch vlot bereikbaar, met alle nodige faciliteiten vlakbij. Voor hun nieuwbouw zochten ze een partner die hun dromen en ideeën kon waarmaken: een moderne villa neerzetten met een strakke belijning, voldoende ruimte en energie-efficiënte technieken. Dumobil was geen onbekende in het gezin. De totaalaannemer gaat prat op een gedegen service en kwaliteit. Iets waar dit koppel absoluut geen compromissen op wilde sluiten. Ook de typerende bouwstijl van het bouwbedrijf uit Tielt was voor hen een doorslaggevende factor in hun keuze.

 

“We wilden diezelfde tijdloze, afgemeten look voor onze nieuwbouwwoning”, legt de bouwheer uit. “Dumobil heeft een uitstekende reputatie, dus beslisten we vrij snel om met hen een afspraak in te plannen.” Het was meteen een schot in de roos. “De samenwerking met Dumobil verliep vanaf dag 1 enorm vlot en dat bleef zo doorheen het hele bouwproces. Zowel met onze bouwadviseur Conny als met Robin, de projectleider, hadden we een goede klik. Ze waren beiden een vertrouwenspartner aan onze zijde.”

 

Open en proactieve aanpak

Voor het ontwerp schakelde Dumobil Berkein Architects in. De bouwheer vertelt: “Wij gaven onze verwachtingen door, zoals het aantal slaapkamers, de verschillende gewenste ruimtes, dat we een overdekt terras wilden, ... En ook dat we op het gelijkvloers een witte gevel voor ogen hadden en op het verdiep een zwarte gevelsteen.” Berkein Architects vertaalde dit perfect in hun voorstel. Na twee vergaderingen keurde het koppel de plannen goed. Het startschot voor een bouwtraject dat vlot verliep en in ongeveer een jaar tijd werd afgerond.

“Eigenlijk hebben we niets aan te merken. Dumobil werkt bijzonder professioneel en het team is zeer communicatief en proactief. Is er een vraag of probleem, dan wordt daar openlijk over gesproken. Je komt niet voor verrassingen te staan.” Het feit dat tijdens het project de totaalaannemer nog openstaat voor kleine aanpassingen, vond dit koppel een meerwaarde.

 

Energiezuinig bouwen met Dumobil

De bouwheer koos voor geothermie in de woning, om zowel tijdens de winter als de zomer een constante temperatuur te hebben. Door een combinatie van vloerverwarming, die in de zomer als koeling dient, en zonwerende screens is het ook op warme dagen zeer aangenaam in de villa. Het overdekt terras biedt bovendien een extra bescherming tegen directe lichtinval op de zuidkant en draagt zo bij tot het behoud van optimaal comfort in de keuken en leefruimte.

 

De moderne villa kenmerkt zich door een contrasterend samenspel van witte en zwarte tinten. Zowel op de gevel als binnenin. Het precisiewerk van Dumobil komt terug in de kleinste details. “Voor de vloer binnen en op het terras kozen we dezelfde tegel. De voegen lopen overal in een rechte lijn door, in alle richtingen. Dat vroeg toch het nodige meet- en rekenwerk, maar bracht Dumobil zonder probleem tot een goed einde. En het resultaat mag gezien worden. Ik ben bijzonder tevreden over onze samenwerking.”

 

 

→ BEKIJK MEER BEELDEN VAN DEZE REALISATIE