Een warme thuis in landelijke stijl

"We wilden vooral een gezellig huis om in te wonen en in die opzet zijn we meer dan geslaagd.” De gezellige, warme nieuwbouwwoning past perfect in de groene omgeving.

Een vervallen boerderijtje in de buurt van Kortrijk was exact wat de familie L. zocht. Ze zagen dan ook meteen de charme van deze landelijk gelegen woning dicht bij de stad. Om de oude boerderij nieuw leven in te blazen vertrouwde de bouwheer op de renovatie- en nieuwbouwexpertise van Dumobil.

 

“Door de vervallen staat van het hoofdgebouw was renoveren geen optie”, vertelt de bouwheer. “Toch zochten we een partij die ook de renovatiekennis in huis had. Qua stijl wilden we namelijk zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke look-and-feel blijven. Met architect Paul Lecluyse en interieurarchitecte Sylvia Ockier kreeg ons concept vorm. Dat leverde een landelijke villa met een moderne uitstraling op, gebouwd met de nieuwste materialen en technieken.” Dumobil kwam als totaalaannemer al snel in the picture. “Er was een persoonlijke link met het bedrijf, want ook mijn broer heeft met hen gewerkt, net als onze architect. Het vertrouwen was er dus onmiddellijk.”

 

Oorspronkelijke charme behouden

Voor de familie L. was het belangrijk dat de nieuwe woning paste in de omgeving. Alle partijen zaten samen rond de tafel om het uiteindelijke ontwerp op punt te stellen. De bouwheer: “Dumobil speelt hierin ook perfect zijn rol. Ze nemen alle plannen door en geven advies op bouwtechnisch vlak, om zo met de architect tot de beste oplossing te komen. Dat leidde tot een paar wijzigingen, bijvoorbeeld om koudebruggen te vermijden.” Op advies van Dumobil liet de familie L. een zonneboiler installeren voor het sanitair warm water. In de nieuwe woning ligt ook vloerverwarming. Qua ventilatie is gekozen voor een type D-systeem.

 

Vanuit een netjes aangelegde voortuin wandel je makkelijk naar de voordeur. Door een combinatie van afzelia raamkozijnen, oude paepesteen met eiken gevelbekleding en oude boomse dakpannen behield de nieuwbouw de charme van een boerderij. De twee bijgebouwen aan weerszijden ervan maken het plaatje compleet. “Binnen in de woning is deze lijn doorgetrokken met warme materialen, zoals hout en natuursteen, lichte tinten op de muren en vloeren, en hier en daar een donker kleuraccent. We kozen achterin de woning bewust voor hoge ramen om de connectie met de natuur optimaal te behouden. In de badkamer kozen we een mortex vloer en wanden. Dumobil voerde deze techniek, die toch de nodige expertise vereist, feilloos uit.”

 

Vlotte communicatie

“Wat een verademing is bij Dumobil, is dat je zelf eigen partijen kan aanbrengen in zo’n project”, legt de bouwheer uit. “Tegelijk weet je dat je steeds kan terugvallen op hun expertise en ruim netwerk van ervaren stielmannen, indien gewenst. Bovendien neemt Dumobil de coördinatie op zich, ongeacht met wie ze samenwerken. Dat geheel creëert gemoedsrust. De communicatie tussen alle betrokken partijen verliep bijzonder vlot. Projectleider Filip Ravelingien was ons aanspreekpunt bij Dumobil en hij deed echt een fantastische job. Hij stelde zich flexibel op en gaf gericht advies waar nodig. Via de werfvergaderingen werden we trouwens steeds correct op de hoogte gehouden van de vorderingen van de werken en de aandachtspunten. Dumobil reageert trouwens heel snel wanneer zich iets voordoet, en volgt alles correct op.”

 

Voor de bouwheer werd het project gerealiseerd zoals het moest zijn. “De timing is goed aangehouden, de proactiviteit van het team is uitstekend. Werken met Dumobil is absoluut een aanrader. We wilden vooral een gezellig huis om in te wonen en in die opzet zijn we meer dan geslaagd.”

 

 

→ BEKIJK MEER BEELDEN VAN DEZE REALISATIE