Familie Vanoverbeke

"Beiden hadden we, sinds jaar en dag, een voorliefde voor de landelijk bouwstijl"

Een nieuwe start in een nieuwe thuis

Een nieuwe relatie geeft steevast een hernieuwd elan aan je leven. Af en toe leidt dit bovendien tot een uniek gegeven: een nieuwe thuis. De familie Van Overbeke had om die reden bouwplannen, en sprak Dumobil aan voor een nieuwbouw op maat. Onlangs betrok het koppel hun strak moderne villa in Sint-Kruis, en startte voor hen een nieuw en comfortabel hoofdstuk.

De visie van het koppel was duidelijk. Beiden wilden het verleden achter zich laten door de twee eigen woningen in te wisselen voor een gezamenlijke nieuwbouw. Hun toekomstverhaal zou tenslotte pas echt kunnen starten in een woning, die perfect beantwoordt aan de wensen en verwachtingen van man en vrouw. Een ding was alvast zeker: de keuze voor nieuwbouw.

 

Bouwinspiratie en bouwstijl

Wie bouwplannen heeft, doet in eerste instantie bouwinspiratie op. Want ondanks dat je verknocht lijkt aan een bepaalde bouwstijl, laten heel wat bouwheren zich verrassen door een compleet andere stijl. Zo ook dit koppel, nadat het in contact kwam met nieuwbouwbedrijf Dumobil. “Beiden hadden we sinds jaar en dag een voorliefde voor de landelijk bouwstijl”, klinkt het. “

Tijdens onze zoektocht naar inspiratie hiervoor kwamen we al snel terecht bij Dumobil, dat sterke referenties kan voorleggen in de landelijke bouwstijl. Via de kijkwoning in Tielt ontdekten we vervolgens ook de strak moderne bouwstijl. We waren bijzonder verrast door de vele troeven, zoals de ongelooflijk lichtrijke kamers en het opmerkelijk ruimtegevoel. Bovendien resulteert de gevelcombinatie van crepi met grote glaspartijen in een aangename en dynamische architectuur.

 

" Na het bezoek aan de kijkwoning gingen we rond de tafel zitten met Dumobil en het vertrouwen groeide.

De bouwspecialisten speelden perfect in op onze wensen en verwachtingen.

In die mate zelfs dat de offerte voor 99% in overeenstemming was met onze eigen visie. "

 

 

Goed gelegen bouwgrond

Een volgende stap in het bouwproces van de familie Van Overbeke, lag bij de keuze voor de regio. Dat bleek geen moeilijke keuze, aangezien we beiden bijzonder gecharmeerd zijn door de stad Brugge. We ontdekten een rustig gelegen perceel van 600 m2 in Sint-Kruis, zuidelijk georiënteerd en gelegen tussen twee verkeersassen. Met het openbaar vervoer staan we op een kwartier in het centrum, en naar de bakker en de supermarkt wandelen we tien minuten.

 

Het koppel had zo een bouwpartner en een ideale bouwgrond, en toch werd het nog even spannend. Er bleek al een compromis getekend te zijn. Enkele weken later stond het bordje te koop er nog steeds, en we informeerden. Bleek dat de andere geïnteresseerde de financiering niet rond kreeg, waardoor de dichtgeslagen deur weer open ging.

 

 

Bouwen met het bouwteam van Dumobil

Het overleg met Dumobil en de architect kon starten, en de bouwplannen van het koppel concretiseerden.

“We zijn bijzonder tevreden met onze keuze voor Dumobil en de architect. Een bevriend architect waarschuwde ons bij aanvang, dat het budget en het behoud van de controle van de werken vaak problemen opleveren. Daarvan hebben we gedurende het bouwproject niets van gemerkt. Ik ben zelf bouwkundig ingenieur, waardoor ik denkelijk niet de makkelijkste klant was. Toch kwam op elke vraag of bemerking snel een gepast en constructief antwoord. Er was daarnaast een heel goede wisselwerking met zowel de architect als de projectleider. Beiden brachten voortdurend interessante ideeën aan, en fungeerden echt als motivators. Dit terwijl wij steeds de controle behielden, en het budget één van de belangrijkste insteken bleef. Ook de inrichting werd op een doordachte manier uitgewerkt, waarbij elke kamer deel uitmaakt van een verbindend geheel. De expertise van het bouwteam maakte ook dat een modern tuinhuis, waarvoor we zelf vragende partij waren, perfect aansluit op de stijl van onze woning. Nu is het enkel nog wachten op de aanleg van een onderhoudsvriendelijke landschapstuin. Voor ons kan het nu al niet meer stuk, zelfs de eerste nacht al, was het alleen maar thuiskomen.”

 

 

deze getuigenis in beeld