Familie Lenaerts - Chlarie

"De woning moest vooral tot haar recht komen in de directe groene omgeving."

A DREAM (HOUSE) COME TRUE…

 

De twee veertigers Thomas en Mathias en hun twee zonen Niel en Noah wonen sinds december 2018 in hun prachtige moderne woning. Een Dumobil-realisatie, die volledig beantwoordt aan hun wensen. “De woning moest vooral tot haar recht komen in de directe groene omgeving, en wij streefden naar een symbiose van de woning met het terras en de tuin. Hoe graag we ook in ons huis vertoeven, we zijn en blijven ‘buitenmensen’.”

 

Door hun drukke job en vrijetijdsleven werd het voor Thomas en Mathias al snel duidelijk dat ze een totaalaannemer zouden inschakelen om de realisatie van hun gloednieuwe woning tot een goed eind te brengen. “We wisten perfect wat we wilden, maar hadden vakmensen, experts nodig om ons droomproject te verwezenlijken. Om alles van A tot Z op te volgen ontbrak het ons aan tijd en kennis. Samenwerken met Dumobil was dan ook een must.”

 

Het koppel koos voor een gelijmde rood(blauw) gebrande gevelsteen met karakter, en de typologie van de woning moest een niet alledaags signatuur uitstralen. Maar bovenal, het moest een intelligente bouw met oog voor ruimtelijkheid worden. Van een niet al te groot huis toch de maximale ruimte benutten. “Geen gangetjes, kamertjes, ‘kotjes’ et cetera. Bovendien streefden we naar een soort ‘doorvloei’ tussen binnen en buiten, want wij zijn echte ‘buitenmensen’.” Dit is heel zichtbaar in de overgang van de leefruimte naar het terras. We hadden onze eigen ideeën, ontwerpen en schetsen, en vroegen een bevriende architecte om dit te helpen uittekenen en op plan te zetten.” Zo konden ze flink gewapend op zoek gaan naar een totaalaannemer…

 

de zoektocht naar inspiratie
eindigde in de kijkwoning in tielt

In die uitdagende zoektocht, die eindigde in een match met Dumobil, ging dit koppel niet over één nacht ijs. “We gingen veel huizen spotten om inspiratie op te doen. We stelden elk afzonderlijk een ‘moodboard’ op met onze eigen wensen en voorkeuren. Het was dan ook een meevaller toen bleek dat we voor 100% op dezelfde lijn zaten.”

Het crescendo in de zoektocht kwam er door een bezoek aan de kijkwoning in Tielt. “Zowel het interieur als het exterieur viel bij ons meteen in de smaak. We werden getriggerd door de vele architecturale elementen in de woning, en door de hoogwaardige materiaalkeuzes. O.a. de zwarte aluminium raamprofielen en de waterpartij buiten trokken onze aandacht. We vonden de keuzes die we konden maken in het basispakket van een woning heel gevarieerd en hoogkwalitatief. Dumobil maakt zo een niet te negeren kwaliteitsverschil t.o.v. andere spelers, en dat schepte vertrouwen bij ons.”

 

EEN MATCH MET
DE BOUWADVISEUR ÉN DE PROJECTLEIDER

Met de bouwadviseur hadden ze meteen een goeie klik. “Hij dacht mee met ons en luisterde naar onze noden en bezorgdheden. Het gaf ons een rustgevend gevoel, te weten dat we op één lijn zitten. Onze wensen werden realistisch en binnen het beoogde budget uitgewerkt.” Een grote vrees van Thomas en Mathias was dat de dossieroverdracht van hun bouwadviseur naar hun projectleider niet even fijn of vlot zou verlopen. Deze vrees verdween al snel, want ook met de projectleider verliep alles van een leien dakje. “Een heel open dialoog en een kort-op-de-bal aanpak, en het kleinste detail kreeg de nodige aandacht. Op vandaag hebben we zelfs nog contact met zowel onze bouwadviseur als onze projectleider.”

 

STRAKKE TIMING, BEKWAME VAKMANNEN

In één jaar tijd werd hun bouwproject gerealiseerd. “De strakke timing werd aangehouden, en dat vonden wij ook belangrijk. We herinneren het nog heel goed. Op 28 november 2017 werd ons huis opgeleverd, en we zijn er meteen voor de eerste keer blijven slapen.” Volgens Thomas en Mathias is één van de sterktes van Dumobil hun doordachte keuze om jarenlange constructieve samenwerkingen te behouden met eigen aannemers, groot of klein. “Heel aangename vakmensen, waar we toffe momenten mee hebben beleefd. We kwamen dan ook elke dag wel eens piepen en een kort babbeltje slaan met de werkmannen.”

Zo ver ging het zelfs dat de bouwheren haast elke bouwfase wilden vieren. “Toen de plateau’s gegoten werden, kwamen we met het idee om ‘Plateaufeesten’ te houden. Elke ‘mijlpaal’ binnen ons bouwproject was een ‘good enough reason’ om een glaasje te nuttigen.” Zo volgden bijvoorbeeld ook nog de ‘Ruwbouwfeesten’ en de ‘Ruitefeesten’…

 

Was bouwen met Dumobil voor hen dan effectief niets dan rozengeur en maneschijn? “Natuurlijk zijn er altijd wel kleine akkefietjes, dat is normaal in een bouwproces… Maar wat wij apprecieerden is dat er telkens oplossingen werden geboden, en dat er snel en open gecommuniceerd werd.“

 

 

DEZE GETUIGENIS IN BEELD