Moderne villa in het groen

"Vanaf de eerste ontmoeting hadden we een goede band met de bouwadviseur. We waren onder de indruk van zijn vakkundige aanpak."

Bouwkoppel D.-L. zocht een eigen woning, het liefst in het groen, met minimalistische lijnen en een uitgepuurde vorm. In Gits vonden ze hun match met totaalaannemer Dumobil. Door resoluut te kiezen voor grote ramen gericht op het zuiden genieten ze vandaag van een prachtig uitzicht over de velden, in een moderne villa met hedendaags wooncomfort.

 

Na een aantal jaren huren ging koppel D.-L. op zoek naar een definitieve stek. Een bestaande woning renoveren of een bouwgrond vinden? De opties voor het bouwkoppel lagen nog wijd open. Toen hun familie in Gits aangaf dat Dumobil er 3 percelen aanbod, was hun interesse meteen gewekt. “De landelijke ligging is voor ons ideaal en tegelijk zitten we dicht bij het centrum, met alle faciliteiten vlakbij”, vertelt de bouwheer. “Toen we de gronden zagen, waren we onmiddellijk verkocht. Het weidse vergezicht, dat schaarser wordt in deze contreien, is een absolute troef.”

 

Het bouwkoppel twijfelde niet en contacteerde Dumobil. Omdat ze er vroeg bij waren, kregen ze de keuze tussen de 3 percelen. “Vanaf de eerste ontmoeting hadden we een goede band met de bouwadviseur. We waren onder de indruk van zijn vakkundige aanpak. Bovendien kregen we de tijd om rustig te beslissen, zonder druk.” De stap naar een eigen woning was gezet.

 

Vakkundige aanpak

Dat Dumobil de geschikte partner bleek voor het bouwkoppel, had niet alleen met de manier van werken te maken. Ook qua bouwstijl was er een duidelijke klik. “We bezochten de kijkwoning in Tielt en dat kwam volledig overeen met onze eigen wensen. De liefde voor witte crepi, grote raampartijen en veel lichtinval kreeg ik van thuis mee. En dat vonden we terug bij Dumobil”, gaat de bouwheer verder. “Na het bezoek ontvingen we 4 voorbeeldplannen voor onze eigen woning. Daar zat meteen al een heel goed ontwerp bij, dat de basis vormde van het uiteindelijke plan.” Samen met de bouwadviseur en architect Lieven De Smet finetunede het bouwkoppel het eerste ontwerp. “De rol die de bouwadviseur hierbij speelde, was cruciaal. Hij deed een aantal waardevolle suggesties om het totaalplaatje te doen kloppen, zodat het in lijn was met onze verwachtingen en het vooropgestelde budget. De architect begreep onze wensen goed en volgde alles nauwgezet op.”

 

Energiezuinige woning

De droomvilla in Gits is uitgerust met zonnepanelen, vloerverwarming en een ventilatiesysteem D. Met een E-peil onder 20 is de woning toekomstgericht gebouwd. In de ontwerpfase werd ook alles voorzien om een eigen laadpaal te installeren, en die staat er intussen. Door de grote ramen op het zuiden en de goede isolatie zit de energiehuishouding in de woning helemaal goed. De radiatoren op de bovenverdieping dienen louter als back-up voor de koude wintermaanden.

 

Samenwerking met Dumobil

De bouwheer deelt een passie voor techniek en bouw met zijn vader. Voor zijn eigen droomvilla wou hij dan ook zelf de handen uit de mouwen steken. “Ik hechtte er belang aan zelf de technieken te plaatsen en de finale afwerking uit te voeren”, zegt hij. “Gelukkig stond Dumobil hiervoor open. Het betekende een nog intenser contact met de projectleiding. Opnieuw waren we positief verrast door hun technische expertise. Ook naar coördinatie toe leverde de projectleider ontzettend goed werk. Ik was namelijk soms al met de installatie van technieken bezig, terwijl de stielmannen van Dumobil nog aan het werk waren. Toch is alles vlot verlopen door hun proactieve en gestructureerde werkwijze.”

 

De samenwerking met Dumobil was voor bouwkoppel D.-L. een succes. “Naar uitvoering toe was het zeker geen evidente opdracht voor hen, omdat zij niet alles in eigen handen hadden. We werkten steeds met respect voor elkaar. De kwaliteit die Dumobil levert, is bijzonder hoog en meer dan de investering waard. De prijszetting is correct en de totaalaannemer is hier heel transparant in. Mochten we toch nog eens bouwen in de toekomst, dan staan ze met stip op 1 om dit opnieuw uit te voeren.”

 

 

→ BEKIJK FOTO'S VAN DEZE REALISATIE