Nieuwbouwwoning in Wingene

De familie Maes-Deserranno: "Het was een ‘coup de foudre’, met Dumobil als Cupido?!"

EEN LOFZANG VOOR DUMOBIL

“Om als Zwevezelenaar te verkassen naar Wingene, dat is eigenlijk not done, haast een zaak van hoogverraad. Tenzij je dit doet voor de liefde van je leven én de woning van je dromen!” Dat is het geval voor Geert Maes, die sinds september 2020 samen met Annelore Deserranno in de Egemsestraat in Wingene woont, in een prachtige halfopen nieuwbouwwoning van Dumobil. Het was een ‘coup de foudre’, met Dumobil als Cupido?!

 

ZWEVEZELE VS. WINGENE:
LIEFDE OVERWINT ALLES

Geert woonde vroeger in een landelijke woning te Zwevezele. “Dat was best een groot perceel, en ik hield er allerlei ‘beestjes’ zoals een pony… Uiteindelijk werd het me wel wat té groot, maar ik ben altijd verliefd gebleven op de sfeer en de uitstraling van die woning.”

Annelore werkt in Wingene, en tijdens de dagelijkse woon-werkritten trok de woning van Dumobil in de Egemsestraat de aandacht. Dumobil had er een woonproject waar nog enkele woningen beschikbaar waren.

 

“Ookal is Zwevezele een deelgemeente van Wingene, toch is er altijd een sympathieke vete geweest tussen de twee. Dus als Zwevezelenaar naar Wingene trekken…? Ik voelde de bui al hangen!”, vertelt Geert al lachend. “De koppelwoning had een compacter formaat dan mijn vroegere woning in Zwevezele, maar we herkenden wel de identiteit van de oude woning in de nieuwe, dus de vonk sloeg snel over.” Het koppel nam contact op met de bouwadviseur van Dumobil en een eerste en meteen doorslaggevend bezoek werd ingepland. “We hadden meteen een goed gevoel toen we binnen en buiten rondliepen: de positie van het huis, de oriëntatie van het perceel, de ruimtelijkheid in de woning… Een goed gevoel mag je nooit negeren!


HALFOPEN NIEUWBOUWWONING
EGEMSESTRAAT IN WINGENE

De halfopen nieuwbouwwoning van Geert en Annelore was oorspronkelijk bedoeld als kijkwoning, maar een kijkwoning is er uiteindelijk niet meer van gekomen.

Deze woning lijkt van buitenaf niet meteen superruim, tot je even binnen walst. Op het gelijkvloers een mooie leefruimte met zithoek, een praktische keuken, een garage, en buiten een fraaie tuin met terras en omheining. Nemen we de trap naar boven, dan vinden we maar liefst drie ruime slaapkamers, een badkamer met zowel een bad als inloopdouche en een dubbele lavabo. Er is bovendien ook nog een héél goed geïsoleerde zolder. Dit is het woningpakket waar Geert en Annelore meteen voor verkocht waren. “De lounge in de tuin hebben we er achteraf zelf nog aan toegevoegd. Ook de keuken hebben we nog lichtjes aangepast, en de oprit wat verbreed. Dat was allemaal nog mogelijk na overleg, super toch?”

 

 

“WIJ ZWÉREN BIJ DUMOBIL”

Dumobil was als bouwfirma geen onbekende voor Geert en Annelore. Geert heeft immers méér dan 20 jaar in Tielt gewerkt. “Ik herinner me onder andere nog de afbraak van de oude kijkwoning en de opbouw van de nieuwe.” Wist dit koppel toen veel dat ze ooit nog met Dumobil in zee zouden gaan.

 

“Dumobil is bovenal een warme firma, vol vriendelijke en behulpzame mensen.”

Maar het is vooral het persoonlijk contact en de goeie klik met de bouwadviseur die hen voor altijd zal bijblijven: “We hadden aanvankelijk een optie van 6 maand op deze woning genomen. We wilden namelijk eerst een andere eigendom verkopen, maar door de coronacrisis verliep de verkoop bijzonder moeizaam. Zo moesten we noodgedwongen de aankoop bij Dumobil even on hold zetten. Dat was geen probleem voor Dumobil. We kregen het vertrouwen en de ruimte, en voelden door het wegvallen van de tijdslimiet dan ook geen beslissingsdruk. Dat vonden wij straf!” Uiteindelijk kon hun eigendom dan toch nog redelijk snel verkocht worden, en zo namen Geert en Annelore finaal de stap om de Dumobil-woning in de Egemsestraat aan te kopen. “We konden zomaar de draad terug oppikken met de bouwadviseur, want tijdens die ganse periode werd deze woning voor ons in optie gehouden. Chapeau!”

 

Annelore straalt wanneer ze vertelt over hun nieuwe thuis. “’s Morgens wakker worden met de zon, en ’s avonds ermee gaan slapen. Za-lig! Ook van de materiaalkeuze en de kwalitatieve afwerking staan wij soms nog steeds versteld.”

En niet alleen de nieuwe eigenaars vonden hun gading in deze nieuwe thuishaven. “We troffen bij onze intrek een katje aan, die hier niet was weg te slaan. Ééntje met smaak blijkbaar! We hebben dat katje dan maar gewoon gehouden…”

 

En wat brengt de toekomst voor Geert en Annelore? “We voelen ons hier enorm thuis, maar wie weet wat er nog in het verschiet ligt? Misschien bouwen we zélf nog wel eens, en dan zal het zeker met Dumobil zijn. Een hoge kwaliteit als standaardpakket en waar krijgen voor je geld, dat is niet overal te vinden. Wij blijven overtuigd, wij zwéren bij Dumobil.”

 

Uitvoering i.s.m. Architect Tom Debaene

 

BEKIJK MEER BEELDEN VAN DEZE NIEUWBOUWWONING IN LANDELIJKE BOUWSTIJL.