Ruime gezinswoning in joviale buurt

"Wanneer je een tweede keer bouwt, ben je veel kritischer. Al was dat bij Dumobil onnodig, want met hen aan je zijde kan je erop vertrouwen dat alles correct verloopt.”

Voor hun tweede woning zocht de familie S.-R. een nieuwbouwproject in een rustige, joviale wijk. Hun nieuwe thuis moest ruim en praktisch zijn. Met de projectwoningen van Dumobil in Egem had het koppel onmiddellijk een klik. De proactieve aanpak en de open mindset die de totaalaannemer voor de dag legt, gaven de bouwheer en -dame een echt luxegevoel tijdens hun bouwtraject.

 

Na zo’n 10 jaar genoten te hebben van hun eerste huis werd het voor de familie S.-R. tijd om uit te kijken naar een iets ruimere woning, met een goed doordacht ontwerp en een grotere tuin. Het koppel ging daarom naar verschillende opendeurdagen, waaronder ook Nieuwbouwzondag bij Dumobil. “De Tieltse totaalaannemer was geen onbekende voor ons. Mijn broer bouwde met hen en Dumobil is een gevestigde waarde in onze streek”, vertelt de bouwdame. “Voor onze nieuwe thuis hadden we een duidelijk beeld voor ogen: een woning met twee volwaardige verdiepingen, in een moderne stijl met voldoende plaats voor het hele gezin.”

 

Ideaal gelegen hoekperceel

Toen het koppel de kijkwoning bezocht in het woonproject in Egem, was de keuze snel gemaakt. “Niet alleen de stijl van de woning en de inrichting spraken ons aan, we waren ook overtuigd van de buurt. We vinden het belangrijk ergens te wonen waar er een goed burencontact is. We houden van de kleinschaligheid en de rust van deze wijk”, vult de bouwdame aan. “Na jaren in een stadscentrum te wonen, is het een verademing om hier thuis te komen. Bovendien is het ideaal gelegen met Pittem, Tielt en Wingene vlakbij.”

Met bouwadviseur Sam bekeek de familie welke percelen nog beschikbaar waren en wat mogelijk was qua budget. “Onze voorkeur ging uit naar deze projectwoning omdat die op een hoekperceel ligt. Ons oude huis werd op 3 weken verkocht. Daarna verliep alles heel snel.”

 

Optimale indeling

De ruwbouw was al wind- en waterdicht opgeleverd toen de familie het huis kocht. Toch waren hier en daar nog een paar kleine wijzigingen mogelijk, zoals een deur in de garage toevoegen en een kleine muur uit de woonkamer weghalen. “We hadden weinig aan te merken op het ontwerp, maar vonden het heel positief dat we nog een paar zaken mochten aanpassen”, benadrukt de bouwheer.

 

Het huis kenmerkt zich door een grote leefruimte met eethoek en open keuken. Beneden bevindt zich een aparte wasplaats, berging en toilet. Vanuit de inkom leidt de trap naar de eerste verdieping. Hier zijn 4 slaapkamers, een badkamer en een afgescheiden toilet. Om een esthetisch mooier resultaat te krijgen, werd op aanraden van de projectleider de bak van de inloopdouche in verstek uitgevoerd. De vaste zoldertrap geeft toegang tot de ruimte in de nok, die later kan ingericht worden als vijfde kamer. De woning is uitgerust met zonnepanelen, een geothermie-warmtepomp en vloerverwarming op het gelijkvloers en de eerste verdieping. In de zomer garandeert de vloerkoeling een aangenaam binnenklimaat. Het gemak van werken met een totaalaannemer


De samenwerking met projectleider Louis ervaarde de familie als bijzonder aangenaam. “In het verleden werkten we ook met een bouwfirma, maar Dumobil is van een ander niveau. Hun aanpak is zeer open en proactief. Ze communiceren duidelijk en nemen zaken heel snel op. Bouwen met Dumobil is een echte luxebeleving. Je wordt altijd correct behandeld en al je vragen worden serieus genomen. Louis heeft trouwens een goed oog voor detail en merkte zelf op wanneer iets niet 100 procent in orde was. Hij hield ons steeds op de hoogte van de vooruitgang van de werken en volgde de planning nauwgezet op. Zelfs na de oplevering bleef Louis vlot bereikbaar voor eventuele opmerkingen.”

 

De snelle opvolging maakte voor de familie S.-R. een enorm verschil. Ook de kwaliteit van afwerking en de precieze uitvoering van de werken zijn van een hoogstaand niveau. “Het viel me op dat de onderaannemers stuk voor stuk al lang samenwerken met Dumobil. Hun onderlinge ervaring maakt dat ze goed op elkaar afgestemd zijn en daar pluk je als klant de vruchten van. Wanneer je een tweede keer bouwt, ben je veel kritischer. Al was dat bij Dumobil onnodig, want met hen aan je zijde kan je erop vertrouwen dat alles correct verloopt.”

 

 

→ BEKIJK FOTO'S VAN DEZE REALISATIE