Lichtrijke compacte woning met zicht op groen

Voor hun laatste bouwproject zocht koppel V. uit Hofstade een betrouwbare totaalaannemer die qua stijl, ontwerp en budget aan hun wensen voldeed.

Het koppel E. en C.V. uit Hofstade wou nog een laatste keer verhuizen en een woning realiseren volledig afgestemd op hun noden. Geboeid door de bouw en met een bijzondere voorliefde voor witte crepi ging de vrouw des huizes op zoek naar een geschikte bouwpartner. Op een bouwbeurs leerde het koppel Dumobil kennen en zo ging de bal aan het rollen.

 

Goede prijs-kwaliteitverhouding

De interesse in de bouw gaat voor deze bouwdame al vele jaren terug. Zelf voerde ze verschillende projecten uit, waarbij ze instond voor de volledige opvolging. Samen met haar man besloot ze nog een laatste keer te bouwen. Een geschikte bouwgrond vonden ze in Hofstade: een compact, goed bereikbaar terrein met een zicht over groene velden. “Hoewel ik al een aantal bouwfirma’s kende, bezochten we verschillende bouwbeurzen. Op één ervan kwamen we Dumobil tegen en dat voelde goed aan”, vertelt de bouwdame. De kijkwoning in Tielt viel onmiddellijk in de smaak en het eerste contact met de bouwadviseur verliep vlot.

 

“Tijdens een afspraak bij ons thuis, overliepen we met bouwadviseur Freddy onze wensen en budget. Dumobil stelde Tom Lierman als architect voor. Het eerste ontwerp beantwoordde al heel goed aan onze verwachtingen. Toch heb ik ook bij andere partijen navraag gedaan, maar daar bleef ik steeds op mijn honger zitten.” Qua stijl, indeling, kwaliteit en prijs was het voorstel van Dumobil de beste match.

 

BEN-woning

De bouwdame had de nieuwe woning duidelijk voor ogen: compact en tegelijk zeer functioneel, ook als het koppel een dagje ouder wordt. De indeling van de woning werd zo opgezet dat E. en C.V. optimaal kunnen genieten van het groen in de omgeving. De keuken, living en salon zijn dan ook op het verdiep geïnstalleerd. Grote raampartijen laten een maximum aan licht binnen in de ruimte. Het gelijkvloers omvat een ruim bureau, een slaapkamer, een dressing en een badkamer. De ruime kelder doet tevens dienst als technische ruimte. Buiten werd gekozen voor een onderhoudsvriendelijke tuin met een weelde aan planten en bloemen. De woning heeft 3 terrassen. “Zo geniet ik op elk moment van de dag van de groene omgeving. Zelfs als het weer wat minder is, is het aangenaam vertoeven op ons overdekt terras”, zegt de bouwdame.

 

Om het onderhoud aan de woning zo klein mogelijk te houden, werd gekozen voor aluminium ramen. Daarnaast was het belangrijk een BEN-woning te realiseren. “We gebruiken geothermie en hebben zonnepanelen op het dak. De ramen hebben dubbele beglazing en door de buitenscreens vermijden we oververhitting.”

 

Transparante en eerlijke communicatie

Vanuit haar passie voor de bouw bleef C.V. nauw betrokken doorheen het project: “Ik kwam quasi elke dag een kijkje nemen. Onze projectleider Annelies was een droom om mee samen te werken. Ze hield ons goed op de hoogte door regelmatig werfvergaderingen in te plannen.” Dat de totaalaannemer alles uit handen neemt, was voor C.V. een absoluut pluspunt. Na zelf tal van projecten te coördineren, waren de professionaliteit en proactiviteit van Dumobil een verademing. “Alles is bijzonder vlot verlopen, en als zich dan toch een probleem voordeed, kreeg ik snel feedback.”

 

Een belangrijk punt voor het koppel V. was daarbij het respecteren van de afgesproken bouwkost. “Dumobil maakte regelmatig afrekeningen met meer- en minprijzen. Met deze bijsturingen leefden ze steeds het vastgelegde budget na. Een goede, eerlijke communicatie is enorm belangrijk en dat weten ze bij Dumobil. Ik kan hen echt aan iedereen aanbevelen.”

 

 

→ BEKIJK MEER BEELDEN VAN DEZE REALISATIE