Dubbel geluk

Peter en Nicole hebben alle vertrouwen in Dumobil

Hun vertrouwen is zo groot dat ze niet één maar twee gekoppelde villa’s lieten bouwen voor hun dochters. In Bachte-Maria-Leerne, een groene oase bij Deinze, hadden ze al tien jaar een fraai stuk grond in eigendom, wachtend op de juiste invulling.

VILLABOUW INSPIRATIERITJES

Toen het perceel in hun bezit kwam, waren de kinderen van Peter en Nicole nog klein. De kinderen groeiden op, de ideeën en plannen rijpten mee. Enkele jaren geleden zagen ze dat de oude kijkwoning van Dumobil in Tielt werd afgebroken en er een nieuwe voor in de plaats kwam. “We hebben altijd al een zekere affiniteit gehad met bouwen en met interieurdesign”, vertelt Peter. “Om inspiratie op te doen, sprongen we met de kinderen in de auto, op weg naar één van de allereerste opendeurdagen in de nieuwe kijkwoning.” De eerste indruk was meteen een voltreffer. “Die hoogkwalitatieve afwerking in witte crepi…”
Nog twee keer reden ze terug voor een bezoek. “Wat voor de ene een kijkwoning was, werd voor ons een heuse bezienswaardigheid. Die moderne bouwstijl paste als gegoten bij jonge mensen, vonden wij. En onze dochters waren het daar volmondig mee eens. De keuze was gemaakt.”

 

1 = 2

De bouwgrond in Bachte-Maria-Leerne was oorspronkelijk bedoeld voor één woning, maar met een beetje vindingrijkheid - en een stel dochters - kun je van één ook twee maken. Zo ging het van één villa naar twee halfopen woningen onder één dak. “Onze dochters waren wel van meet af aan duidelijk: de helften mochten géén spiegelbeeld worden van elkaar. Elke woning zou haar eigenheid bewaren.” Voegt Peter er met een knipoog aan toe: “Niet dat hun smaken zo erg verschillen.”
Toch onderscheiden de twee prachtige, halfopen villa’s zich wel degelijk van elkaar, bijvoorbeeld door het gebruik van materialen. Je ziet het vooral aan de vloer en de trap. De ene woning is afgewerkt met warme interieurelementen, terwijl de andere iets strakker oogt. “Ze hebben erop toegekeken dat ze ieder hun stempel konden drukken. Van ruilen is er voorlopig geen sprake”, vertelt Nicole met de glimlach.
Ook wat de buitenkant betrof, zaten de bouwheer en de dochters al snel op dezelfde lijn. De ‘dubbelvilla’ zou er als één geheel uitzien. En dat is aardig gelukt. “We wilden per se samenwerken met de architect van de kijkwoning. Zijn eerste voorstel viel meteen in de smaak, zowel voor buiten als binnen. Enkel boven wilden we nog enkele muurtjes verschuiven, om de indeling van slaapkamer en badkamer op punt te krijgen.”

 

ALLEEN & SAMEN

De twee dochters van Peter en Nicole wonen apart en toch ook een beetje samen. “Het concept is hen op het lijf geschreven. Zo vlak naast elkaar kunnen ze op elk moment in een oogwenk bij elkaar terecht, en toch behouden ze maximaal hun privacy.” Alledaags is het zeker niet, geslaagd des te meer.


Peter en Nicole kunnen terugblikken op een vruchtbare en vlotte samenwerking. “De transparante communicatie, de flexibiliteit en dynamiek van de aannemers, veel ruimte voor dialoog… We voelden ons enorm betrokken en van stress was er nauwelijks sprake. Zelfs als we tot drie keer per week op de werf kwamen om de stand van zaken op te volgen, voelden we ons meer dan welkom. Wat in het begin vooral een werkrelatie was met Dumobil, werd op den duur een hechte vertrouwensband.”

 

 

→ BEKIJK MEER BEELDEN VAN DEZE NIEUWBOUWWONING