Familie L.

EEN HUIS MOET WARMTE EN GEZELLIGHEID UITSTRALEN

DUMOBIL OP DE BUCKET LIST 

I. L. uit Sint-Martens-Latem heeft sinds jaar en dag een voorliefde voor de architectuur van de villabouwwoningen die Dumobil neerpoot. “Dumobil heeft als projectontwikkelaar de mooiste realisaties over gans België. Ik speelde al een tijdje met het idee een villa te laten bouwen door Dumobil, al wist ik nog niet welke bestemming deze te geven…”

 

Wanneer je affiniteit hebt met de bouwsector, een voorliefde voor architectuur en alles daarrond, dan ben je toch wat kieskeuriger bij het bouwen van een eigen woning. Dat geldt ook voor I. L., die niet met de eerste de beste bouwfirma wenste samen te werken. “Velen zijn geroepen, maar weinig uitverkoren. Maar Dumobil hoort toch bij die laatsten, als je de realisaties van dit bouwbedrijf eens bekijkt. Een villa bouwen met Dumobil stond dus nog op mijn ‘bucket list’.”

 

“EEN HUIS MOET WARMTE
EN GEZELLIGHEID UITSTRALEN”

Pas tijdens het bouwproces besliste I. L. dat ze de landelijke villa zou inzetten als huurwoning, terwijl ze achteraf bekeken er gerust zelf had willen wonen. “Er zijn namelijk héél wat troeven aan deze woning. Zo heb je de dubbele garage, die eigenlijk ook omgevormd kan worden tot ‘mancave’, of een andere ontspanningsruimte. De zolderverdieping is er ook éne om u tegen te zeggen. Niet zomaar voorzien als bergruimte, maar wel volledig ingericht. Da’s toch ook een meerwaarde voor de ruimtelijkheid en de verscheidenheid aan leefruimten.”

 

Deze ‘bouwvrouw’ heeft altijd een zwak gehad voor de charmante ‘look and feel’ van de landelijke pastoriestijl. “Je wilt toch dat je huis warmte en gezelligheid uitstraalt. Zo had het architectenbureau bij Dumobil mij wel correct ingeschat, want het eerste ontwerp was meteen een schot in de roos.” Al heeft I. L. het ook wel voor die strak moderne stijl met witte crepi en plat dak, zoals het paradepaardje van Dumobil aan de ringweg in Tielt. “Het idee van kijkwoningen is misschien evident, maar werkt gewoon echt super. Je krijgt een goeie inkijk in de ruimtes, een perfect idee van de hoogwaardige materialen en de conceptualisatie van een woning. ‘Live’ is toch iets anders dan een beeld.” “De vroegere kijkwoning in Sint-Martens-Latem was destijds ook een mooi stukje architectuur”, gaat ze verder, “maar gelukkig heeft Dumobil het goed begrepen en werkt men er naast strak moderne, ook aan prachtige, landelijke realisaties.”

 

BOUWHEER EN PROJECTLEIDER,
OP ÉÉN EN DEZELFDE LIJN

De samenwerking met de projectleider van Dumobil ging van een leien (zadel)dakje. “Een projectleider moet to the point zijn, niet rond de pot draaien, exact weten wat de bouwheer wil en dat concretiseren. Bovendien verwacht ik als bouwheer dat ik de projectleider toch (bijna) altijd kan bereiken als ik met iets zit omtrent de woning. En daarvoor krijgen ze bij Dumobil een elf op tien.” Ook de aannemers kunnen op lof rekenen bij I. L. Bij het bezoeken van showrooms om bepaalde keuzes te gaan maken, werd ze professioneel ontvangen. “Ik werd er zeker warm onthaald, en men was goed voorbereid en sterk georganiseerd. Ik had het gevoel dat ze mijn dossier kenden, en als zakenvrouw heb ik niet veel tijd en heb ik dan ook graag dat alles gesmeerd loopt. Al had ik wel wat meer tijd willen maken om in de ateliers eens goed mijn ogen de kost te geven. De vakmensen bezig zien in het atelier bij NTER, het interieurbedrijf die mijn maatmeubelen vervaardigde, dat is toch iets unieks.”

 

GEPASSIONEERDE EN GEDREVEN MENSEN

In het najaar van 2018 werd het landelijke pareltje opgeleverd, binnen het vooropgestelde termijn van 15 maanden. “Over de timing valt zeker niets te zeggen, ze hielden er een strakke planning op na.” Ook rond de budgetten waren er heldere afspraken. “In de loop van het bouwproces besloot ik om nog voor een gashaard te gaan. Dat resulteerde uiteraard in een meerprijs, maar er werd hierover helder gecommuniceerd, ik wist perfect waaraan ik begon.”

 

I. L. steekt het duidelijk niet onder stoelen of banken dat de prestaties van Dumobil van topniveau zijn. “Ik raad het iedereen aan. Kiezen voor Dumobil is kiezen voor gepassioneerde en gedreven mensen en inzetten op een topresultaat.”

 

 

Bekijk meer beelden van deze referentie in landelijke pastorie bouwstijl.