Optimaal comfort in rustieke woning

"Met hun kwalitatieve aanpak en uitvoering maakt Dumobil echt het verschil.”

Voor bouwdame D. was de tijd rijp om een kleinere woning aan te schaffen. Toen ze de projectwoning in Meulebeke ontdekte, was ze meteen verkocht. De landelijke stijl, de rustige ligging en de nabijheid van natuur en faciliteiten overtuigden haar in haar keuze. De professionele aanpak en kwaliteitsvolle afwerking van Dumobil vormden de kers op de taart.

 

Nadat de kinderen uit huis waren, wou bouwdame D. kleiner wonen en zocht ze een karaktervol huis in een serene omgeving. Via kennissen vernam ze dat Dumobil mogelijks een geschikte partner was om haar bouwproject te realiseren. Toen ze tijdens een beurs bouwadviseur Sam ontmoette en zicht kreeg op de verschillende projectwoningen, was de keuze snel gemaakt. “Ik ben zelf van Meulebeke en kwam geregeld wandelen in deze buurt. Het is een zeer aangename locatie met een mooi park en een leuk speelplein nabij. Dat komt goed van pas als de kleinkinderen op bezoek zijn”, vertelt ze. “Bovendien is het centrum van Meulebeke vlot te voet bereikbaar, ideaal om snel even inkopen te doen.”

 

Behalve de ligging was bouwdame D. ook meteen overtuigd van de architectuur. “De woning is opgetrokken in pastoriestijl en heeft dus een rustieke uitstraling. Het kwam volledig overeen met het beeld dat ik voor ogen had. Ik twijfelde niet en nam onmiddellijk een optie. Bovendien staat Dumobil voor hoogstaande kwaliteit en een piekfijne afwerking. Dat was doorslaggevend.”

 

Praktische indeling

De landelijke woning is praktisch ingedeeld en omvat beneden, naast een hal met apart toilet, een woonkamer en een open keuken met zicht op het terras en de tuin. Achter het kookgedeelte bevindt zich een wasruimte en de garage. De kastenwand in de keuken combineert houtaccenten met zwarte elementen voor een tijdloze look. Op het gelijkvloers koos bouwdame D. een parketvloer. “Die kwam er op aanraden van de bouwadviseur. Het hout geeft een intens, warm gevoel en is toch makkelijk in onderhoud”, gaat ze verder. “Ik ben graag met interieur bezig en was actief betrokken bij de inrichting. Daarom ging ik zelf naar de verschillende leveranciers om ter plaatse de afwerking te kiezen. Dat verliep bijzonder vlot.”

 

Op de eerste verdieping zijn er 3 slaapkamers, een bureau en een badkamer. Die laatste is uitgerust met een keramische vloer en vloerverwarming. In de andere kamers ligt laminaat. “De badkamer is niet bijzonder groot, maar het is een gezellige ruimte. Ik koos een bad in Engelse stijl met bijpassende lavabo’s en kranen, wat een leuke sfeer creëert.” Verder is er een vaste trap naar de zolderverdieping voorzien. De zolderruimte kan op termijn dus nog ingericht worden als bijkomende slaapkamer.

 

Gezellige leefomgeving

Omdat een van haar zonen tuinaanlegger is en de andere schrijnwerker, wilde bouwdame D. hen inschakelen in haar bouwproject. Zo zijn de lambrisering in de gang boven en de tuin van hun hand. “Voor Dumobil vormde dit geen enkel probleem”, legt ze uit. “Dat vond ik bijzonder, want zo gaven mijn kinderen een heel persoonlijke toets aan de woning. De samenwerking met projectleider Louis verliep correct. De afspraken waren duidelijk en werden goed opgevolgd.”

 

Intussen woont bouwdame D. al een jaar op haar nieuwe plek en geniet ze dagelijks van het wooncomfort binnen en buiten. “Mijn tuin is zuidwest gericht waardoor ik in de namiddag veel zon heb op het terras. De omheining met klimop en het tuinhuisje maken dit kader compleet. Ik ben ook erg tevreden van de leuke mix tussen jonge gezinnen en oudere koppels in deze buurt. Als buren praten we geregeld met elkaar en organiseren we af en toe een bijeenkomst. Ik raad Dumobil absoluut aan. Met hun kwalitatieve aanpak en uitvoering maken ze echt het verschil.”

 

 

→ BEKIJK foto's VAN DEZE REALISATIE