Landelijke gezinswoning in charmante wijk

“Bij Dumobil kan je er prat op gaan dat alle werken professioneel en kwaliteitsvol zijn uitgevoerd"

Voor hun eerste huis had het koppel D.K.-B. een duidelijk beeld voor ogen: een gezinswoning in landelijke stijl omgeven door open ruimte en tegelijk geïntegreerd in een gezellige wijk. Door de gerichte begeleiding van de Dumobil-bouwadviseur vonden ze quasi onmiddellijk wat ze zochten en kwamen ze terecht in een projectwoning in Ruiselede.

 

De familie D.K.-B. was op zoek naar een ruime gezinswoning in de regio West- of Oost-Vlaanderen. De vrouw des huizes kende Dumobil en was op de hoogte van de sterke reputatie van de totaalaannemer. Haar partner zit zelf in de interieurwereld en heeft zo een grote affiniteit met de bouw en inrichting. Initieel viel hun oog op een Dumobil-projectwoning in Meulebeke. “Onze zoektocht begon eigenlijk op Immoweb, waar we de woning in Meulebeke zagen. We aarzelden niet en contacteerden Sam, de bouwadviseur”, vertelt de bouwdame. “Hoewel dat huis overeenkwam met wat we zochten, was er niet meteen een klik met de ligging.” Sam begreep onmiddellijk wat ik bedoelde en stelde voor om het project in Ruiselede te bezichtigen. Dat was een schot in de roos.”

 

Karaktervolle woonwijk

De charmante woning in Ruiselede bevindt zich aan het begin van een rustige woonwijk en kijkt uit over een grasland dat een mooi verlengde vormt van de tuin. “Dat weidse uitzicht sprak me meteen aan”, herinnert de bouwdame zich. “Voldoende natuurlijke lichtinval en privacy vinden we belangrijk. De inplanting van de woning was ideaal” Toen het koppel voor het eerst de woning bezocht, waren de ruwbouwwerken afgerond. “De indeling van de kamers lag vast. Dat vormde voor ons geen probleem. De enige wijziging die we doorvoerden, was een muur weghalen in de keuken”, gaat haar partner verder. “Ons huis heeft nu 3 slaapkamers en op het tweede verdiep hebben we de mogelijkheid nog extra kamers in te richten. Dat is ideaal voor ons als jong gezin.”

 

Ook qua stijl sprak de projectwoning hen aan. “Het landelijke karakter charmeert ons. Bovendien zijn we aangenaam verrast over de wijk. Niet alle woningen hebben hetzelfde ontwerp of dezelfde uitvoering. Zo is er toch voldoende variatie.” Dumobil stond in voor de volledige afwerking van het huis, op de keuken en een badkamermeubel na. Beneden koos het koppel voor een bleke vloer die makkelijk te onderhouden is. Boven trokken ze de laminaatvloer door in de badkamer en het aparte toilet. Om naar de bovenste verdieping te gaan, is er een volwaardige trap geïntegreerd naast de kinderkamer. “Dat biedt een enorme meerwaarde, want zo kan je ook dat ruime verdiep op termijn inrichten als een volwaardige verlenging van het huis.”

 

Correct en volledig lastenboek

Een ander pluspunt bij Dumobil was het uitgebreide lastenboek, weet de bouwheer. “Omdat ik in het wereldje zit, had ik verschillende lastenboeken opgevraagd van andere projecten. Dumobil stak er met kop en schouders bovenuit. Hun lastenboek is volledig en voorziet een ruime aankleding van de woning. Bovendien adviseert Sam heel gericht en denkt hij mee op vlak van voorzieningen en energiezuinig wonen. Dit met het totaalbudget in het achterhoofd. Zo raadde hij ons af om boven vloerverwarming te leggen, behalve in de badkamer, omdat het huis zo goed geïsoleerd is. Daarnaast verraste hij ons met een onverwachte btw-besparing, waardoor we voldoende budget over hadden voor een unieke stalen deur naar de woonkamer en voor de aanleg van de oprit en de tuin.”

 

Sterke projectopvolging

Qua projectopvolging vond het koppel de aanpak van Dumobil zeer correct en duidelijk. “Op voorhand overliepen we met de bouwadviseur en de projectleider de volledige planning. Sam en Louis gaven aan wat tegen wanneer beslist moest worden om geen vertragingen op te lopen. Ze waren steeds vlot bereikbaar en werkten oplossingsgericht. Toen de levering van de zonnepanelen vertraging opliep bijvoorbeeld, kwam projectleider Louis met een beter alternatief. Op zo’n moment merk je de kracht van een totaalaannemer als Dumobil.”

“Bij Dumobil kan je er prat op gaan dat alle werken professioneel en kwaliteitsvol zijn uitgevoerd: van de ruwbouw tot de finale afwerking. De totaalaannemer werkt met hoogwaardige materialen en het lastenboek is zo volledig dat je niet voor verrassingen komt te staan. Het is een verademing om met zo’n partner je huis te bouwen.”

 

 

→ BEKIJK FOTO'S VAN DEZE REALISATIE