Moderne villa met open zicht

“Met de stielmannen had ik een goed contact. Ze waren steeds bereid uitleg te geven. Je merkt dat ze trots zijn op hun werk en de hoogwaardige afwerking ook echt nastreven."

Toen hun oude huis te veel onderhoud vergde, besliste de familie D.-V. om compacter te gaan wonen. Na een bezoek aan een projectwoning in Ruiselede was het koppel overtuigd van de kwaliteit en aanpak van Dumobil. De nieuwbouwvilla beantwoordt volledig aan hun verwachtingen en is qua comfort voorzien op al hun huidige en toekomstige noden. Met dank aan de expertise van hun ervaren bouwadviseur.

 

De familie D.-V. bouwde een twintigtal jaar geleden hun eerste woning in Ruiselede en coördineerde alle werken zelf. Hoewel het er prettig wonen was, werd het huis te groot en vroeg het te veel onderhoud. Voor de bouwdame was dit een signaal om de stap naar een meer compacte woning te overwegen. “Mijn man had er in het begin wat moeite mee, zeker omdat hij in ons oude huis quasi alles zelf realiseerde. Ik kwam hier in de buurt geregeld joggen en ontdekte deze interessante woonwijk in de Weefschoolstraat. Met wat overtuigingskracht wist ik mijn man te overhalen voor een bezoekmoment”, vertelt ze.

 

Haar echtgenoot was meteen bijzonder verrast door de kwaliteit van afwerking. “Kwaliteitscontrole is mijn job, dus ik lette op heel veel details”, legt hij uit. “Voor mijn kennismaking met Dumobil was ik wat terughoudend om met een totaalaannemer te werken. Maar die mening heb ik snel herzien. Mijn voornaamste voorwaarde was dat we een vrijstaand huis zouden kopen. Toen we hoorden dat dit perceel nog beschikbaar was, hebben we de knoop doorgehakt.”

 

Zelf ontwerp bepalen

Na een eerste kennismaking verwees bouwadviseur Sam het koppel door naar zijn collega Freddy, verantwoordelijk voor villabouw. “We hadden onmiddellijk een positieve indruk”, gaat de bouwheer verder. “Voor ons was het essentieel dat we zelf mochten beslissen over het ontwerp, we zochten namelijk geen sleutel-op-de-deurwoning. Freddy raadde ons aan om met architecte Griet Vanhove te werken. Net als hij, begreep ze heel goed waar we naar op zoek waren. In haar plannen beoogde ze om elke ruimte zo goed mogelijk te benutten.”

 

Dat resulteerde in een open leefruimte met aanpalende keuken beneden en 4 kamers boven, waarvan 1 bureau. Verder is er een aparte berging voorzien en staat in de tuin ook een tuinhuis. “Omdat ons vorige huis veel stockageruimte had, vreesde mijn man een beetje voor plaatsgebrek in deze woning. Hier is alles heel praktisch ingedeeld, zonder verloren hoeken of kantjes”, zegt de bouwdame. Qua technieken is de woning uitgerust met zonnepanelen en vloerverwarming. Op de eerste verdieping is zonwering aangebracht op de ramen in de slaapkamers. Beneden is het aangenaam vertoeven op het overdekt terras. Omdat het huis aan het einde van de woonwijk ligt, biedt de woonruimte open zicht, waardoor de familie een enorm gevoel van ruimte heeft.

 

Een absolute aanrader

Projectleider Louis stond in voor de uitvoering. Zijn manier van werken sprak de bouwheer erg aan. “Louis beantwoordde onze vragen snel en correct, en volgde alles nauwgezet op. Door de pandemie liepen de werken wat vertraging op, bijvoorbeeld omdat bepaalde materialen niet voor handen waren. Toch ging Dumobil hier flexibel mee om en stelde alternatieven voor waar mogelijk, zonder hiervoor een meerprijs aan te rekenen. Toen bleek dat de afvoer van de airco niet goed geplaatst was, zocht Louis mee naar een oplossing.”

 

Omdat de bouwheer vroeger zelf heel veel in en rond zijn huis deed, stond hij bijna dagelijks op de werf. “Met de stielmannen had ik een goed contact. Ze waren steeds bereid uitleg te geven. Je merkt dat ze trots zijn op hun werk en de hoogwaardige afwerking - waar Dumobil voor staat - ook echt nastreven. Ik ben heel tevreden over de prijs-kwaliteit van deze woning. Alles is tot in de puntjes uitgevoerd. Bij Dumobil ben je zeker van een diepgaande expertise en een correcte uitvoering. We raden het iedereen aan om met hen te bouwen.”

 

 

→ BEKIJK FOTO'S VAN DEZE REALISATIE