Nieuwbouwvilla in Zwevegem

Familie T. “Een ruime woning met een zachte uitstraling,

én een omvangrijke tuin, da’s een oase van rust.”

EEN VERRASSEND BOUWPARCOURS

In het zuiden van West-Vlaanderen, in Zwevegem, wonen Kelly en Alexander met hun dochtertje en zoontje, in een fraaie, strak moderne villa van Dumobil. Dichtbij het stedelijke Kortrijk creëerde dit koppel als het ware een prachtig ‘wooneiland’. “Een ruime woning met een zachte uitstraling, én een omvangrijke tuin, da’s een oase van rust.” Maar wat er zich zoal afspeelde tussen A en Z, tijdens hun bouwzoektocht, is best uniek!

EXIT APPARTEMENT IN LAUWE

We moeten al terugkeren naar 2015, vóór de start van hun Dumobil-verhaal. Toen woonden Kelly en Alexander nog in hun appartement in Lauwe. Met een tweede kindje op komst en het gebrek aan een tuin rees de nood naar méér ruimte en dat was het startschot van hun zoektocht. “We moesten wel ruim genoeg bouwen, want we hebben een héél grote familie, en dus veel plaats nodig voor familiefeestjes. Hoe krijg je anders iedereen aan de livingtafel?” Ze wilden dus héél graag en héél ruim bouwen.

 

ENTER RUIME VILLA IN ZWEVEGEM

Het lot moet er iets mee te maken gehad hebben, want de grond naast Alexander’s ouders kwam plots vrij te staan. Ze zetten hier pijlsnel hun zinnen op, en in februari 2016 startte Dumobil met de bouw van hun luxueuze villa. In minder dan één jaar tijd werd de strak moderne nieuwbouw met plat dak opgeleverd.

EEN ALLESBEPALENDE OMMEZWAAI!

Aanvankelijk ging de voorliefde van Kelly en Alexander sterk uit naar de klassieke bouwstijl. Tot per toeval hun oog viel op een advertentie rond de opendeurdagen in de kijkwoning van Dumobil in Tielt, en dát was een sleutelmoment.

 

VAN EEN KLASSIEKE
NAAR EEN STRAK MODERNE BOUWSTIJL

Hun bezoek aan deze villa in witte crepi met zwarte black oak gevelbekleding werd allesbepalend. “De ruimtelijkheid en de indeling van deze kijkwoning sprak ons onmiddellijk aan, en de klassieke bouwstijl werd zo eigenlijk meteen van tafel geveegd. We dachten na ons bezoek alleen nog maar aan strak modern en strak modern. Bovendien zou deze bouwstijl veel beter tot zijn recht komen in de directe woonomgeving, wat niet onbelangrijk is.”

“DUMOBIL WAS
DÉ BOUWPARTNER DIE WE NODIG HADDEN”

Door de combinatie van een professioneel drukke agenda en een geanimeerd gezinsleven was er geen twijfel mogelijk dat een totaalaannemer hun project zou moeten trekken. “Een voorwaarde was wel dat we inspraak zouden krijgen, we wilden géén sleutel-op-de-deurformule. We zijn niet technisch of supercreatief aangelegd, maar wisten wel in grote lijnen waaraan onze nieuwe woning moest voldoen.” Zowel de bouwadviseur als de projectleider bij Dumobil begrepen de noden van de bouwheer. “De mensen bij Dumobil waarmee wij samenwerkten zijn één voor één professionals, die enthousiasmeren, voldoende communiceren en vertrouwen uitstralen. Laat dat net datgene zijn waar wij op rekenen bij een totaalaannemer!”

DE KIJKWONING IN TIELT ALS LEERSCHOOL

Het koppel kon op de expertise van Dumobil rekenen voor de vormgeving van hun prachtige strak moderne woning in Zwevegem. De architectuur en het concept van hun droomvilla is gebaseerd op de kijkwoning van Dumobil in Tielt. De woning lijkt héél sterk op de kijkwoning maar toch blijft het een woning op maat. “We vertrokken vanuit het plan van de kijkwoning, maar brachten samen met de architect nog allerlei aanpassingen aan.” Dus vergis u niet, er zijn wel degelijk grote verschillen tussen de twee woningen. Zo is de villa van Kelly en Alexander balkvormig, en dus langer en smaller dan de kijkwoning van Dumobil. Ook geeft hun luifel aan de voorzijde geen doorgang naar de tuin, terwijl dit in Tielt wél het geval is. “De grootste verschillen zitten hem in de indeling en het interieur van onze woning. Onze keuken is anders opgesteld, we hebben een véél ruimere berging, en we integreerden ook een speelkamer voor de kids.”

DE MEERWAARDE VAN EEN TUIN

Verder liet het koppel zich ook inspireren door de kijkwoning voor het syncen van binnen met buiten. “De binnenruimtes van onze woning zijn maximaal georiënteerd naar onze tuin en het terras, wat voor een open en heldere woonbeleving zorgt.” Van hun mooie, grote tuin genieten Kelly, Alexander en de kids met volle teugen. “De laatste jaren hebben we mooie zomers gehad in België, en dan leven wij werkelijk bijna constant buiten. En 2020 was een beproevend jaar, waarin we maar al te goed beseften wat een luxe onze prachtige, ruime tuin te bieden heeft. Binnen moeten blijven werkt allesbehalve stimulerend.”

 

Géén seconde spijt heeft dit bouwkoppel over hun woning in Zwevegem. “Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat wij ons hier allemaal thuis voelen. Dat moet bij aanvang van een bouwproject áltijd het hoofddoel zijn.” Missie geslaagd!

 

 

BEKIJK MEER BEELDEN VAN DEZE STRAK MODERNE VILLA.